„Hasta la vista, baby“ – Johnsonas atsisveikino Bendruomenių rūmuose ir dalijosi patarimais

Prieš 1 metus 71

Jungtinės Karalystės atsistatydinantis premjeras Borisas Johnsonas sakė savo paskutinę kalbą Bendruomenių rūmuose, kurią užbaigė žymiąją fraze iš filmo „Terminatorius 2“ – „Hasta la vista, baby“, skelbia „SkyNews“.

Baigiamojoje kalboje jis davė patarimą savo įpėdiniui, sakydamas: „Noriu pasinaudoti paskutinėmis sekundėmis, pone parlamento pirmininke, ir duoti keletą patarimų savo įpėdiniui, kad ir kas jis ar ji būtų.“

Kaip teigė premjeras, pirmiausia reikia būti arti amerikiečių, palaikyti ukrainiečius ir svarbiausia – palaikyti laisvę ir demokratiją visur.

„Mažinkite mokesčius ir panaikinkite reguliavimą visur, kur tik galite, kad ši šalis taptų geriausia vieta gyventi ir investuoti, o ji tokia ir yra“, – kalboje sakė B. Johnsonas.

Jis priminė, kad, nors reikia visada sutelkti savo dėmesį į priekį, reikia nepamiršti patikrinti galinio vaizdo veidrodėlio.

„Svarbiausia ne „Twitter“, o žmonės, kurie mus čia pasiuntė, – pabrėžė premjeras.

Jis pabrėžė, kad pastarieji keleri metai buvo didžiausia gyvenimo garbė.

„Mes padėjome, aš padėjau, šiai šaliai išbristi iš pandemijos, padėjome gelbėti kitą šalį nuo barbarizmo. Premjeras padėkojo visiems susirinkusiems, o atsisveikindamas pasakė daugeliui iš filmo gerai žinomą frazę „Hasta la vista, baby“ („Iki pasimatymo, vaikeli“).

LRT.lt primena, kad dabar vyksta Konservatorių partijos lyderio rinkimai, kurių reikėjo po to, kai B. Johnsonas paskelbė, kad paliks Dauningo gatvę po lavinos ministrų atsistatydinimo pareiškimų dėl to, kaip jis sprendė Chriso Pincherio skandalą. Jis liks ministru pirmininku, kol bus paskirtas jo įpėdinis.

Skaityti visą pranešimą