Grįžęs į namus klaipėdietis juos rado padegtus ir apvogtus: duris išlaužė ugniagesiai

Prieš 1 metus 91

Trečiadienį į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi 53 metų klaipėdietis.

Tądien ryte apie 9.30 val. į namus grįžusio vyro laukė didžiulis netikėtumas. Buto durys buvo apdegusios ir išlaužtos. Gyventojas tikina neberadęs nešiojamo kompiuterio HP ir 420 eurų. Patirta žala įvertinta 720 eurų. Uostamiesčio policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Nukentėjęs vyras gyvena Šilutės plento pradžioje stovinčiame bendrabutyje. Dėl dalies gyventojų elgesio jis turi ne pačią geriausią reputaciją.

Apie savaitės pradžioje padegtus klaipėdiečio namus rašė "Vakarų ekspresas".

Policininkai ir ugniagesiai į bendrabutį buvo kviesti pirmadienį, apie 21 val. Pranešta, kad koridoriuje kilo gaisras. Po keturių minučių įvykio vietoje pasirodę gaisrininkai atviros liepsnos neaptiko. Dūmai buvo pasklidę po pirmojo aukšto koridorių.

Ugniagesiai greitai rado gaisro židinį. Degė vieno kambario durys.
Jos buvo užrakintos, o kambaryje žmonių nebuvo, tad niekas jų neatidarė. Nuspręsta duris išlaužti. Kambaryje gaisro požymių nerasta.

Konstatuota, kad bendrabučio bendro naudojimo koridoriuje apdegė tik minėto kambario durų apačia. Neabejojama, kad gaisrą tyčia sukėlė padegėjas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Policininkai iš karto po įvykio pranešė, jog nustatinėjamas ne tik ugnies padarytas nuostolis, bet ir kambario savininkas.

Padegto buto šeimininkui pranešus apie vagystę, bus aiškinamasi ar po to, kai ugniagesiai išlaužė duris, jos buvo sutvarkytos ar taip ir paliktos išlaužtos, leidžiant į butą patekti bet kam.

Nustatinėjama ar po gaisro kas nors beveik dvi paras, kol klaipėdiečio namuose nebuvo, šį bendrabučio kambarį prižiūrėjo bei saugojo.

Skaityti visą pranešimą