„GRILL vasara“ Šalčininkėliuose – tradiciniu pretenduojantis tapti renginys

Prieš 1 metus 118

„GRILL vasara“ – tai ne šiaip šventė, kurioje žmonės gerai leidžia laiką. Tai geros muzikos, pramogų ir skonių fiesta, kuria niekas neturėtų būti nusivylęs. Pernai V. Kozakevičiaus laisvalaikio ir sporto centro inicijuotas renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo dėl naujo jo formato – vyksta grilinimo varžybos, vaikai dūksta ant batutų, suaugusieji klausosi koncerto ir varžosi gamindami vasaros patiekalus. Šiemet organizatoriai žengė dar vieną žingsnį tobulindami renginio veiklas: į  kvietimą atsiliepė Vilniaus krašto muzikantų sąjunga, savo profesiją populiarino gaisrininkai pristatę tikrąją gaisrinės automobilį su visa įranga. Tačiau skaniausia renginio dalis – grilio čempionatas.

 
 

Grilio čempionatas – dalyvauti jame užsiregistravo penkios komandos: „Mėsaėdžiai“, „Amber paper“, „Grill boys“, „Kuchnia“, „Meat lovers“. Nuo ankstaus ryto jie ėmėsi darbo. Kokius patiekalus gamino? Varžyboms komandos turėjo iškepti vištienos patiekalą, pagaminti kiaulienos šašlyką ir šefo patiekalą. Tad darbo tikrai netrūko, nuo ankstaus ryto jie ruošėsi skaniausiai renginio daliai. Apie vidurdienį Šalčininkėlių stadione pradėjo rinktis publika, nekantriai laukusi koncerto.

Šventės svečiai taip pat galėjo išbandyti rodeo buliaus pramogą, plaukioti valtele, kurią šventei paskolino gaisrininkai, po Šalčininkėlių tvenkinį, tapyti ebru technika, dalyvauti sumo varžybose ir kaip visada leisti laiką Šalčininkų visuomenės sveikatos centro palapinėje, kurioje buvo įdomu, naudinga ir spalvinga. Be to, į skanią palapinę kvietė užsukti ir Šalčininkėlių krašto bendruomenė, kuriai niekada netrūksta sumanymų, kaip nustebinti svečius.

 
 
 

– Gerbiami šventės svečiai. Karšta. Saulė kaitina. Scenoje taip pat ne ką vėsiau, tačiau kviečiu gerai leisti laiką, linksmintis, naudotis visomis pramogomis. Ši šventė Jums, – pasakė V. Kozakevičiaus laisvalaikio ir sporto centro direktorius ir Šalčininkėlių krašto bendruomenės pirmininkas Edgar Alkovski.

Scenoje pasirodė profesionalių šokėjų kolektyvas „Venus“, folkloro ir elektroninės muzikos grupė „Folk vibes“. Po jų prasidėjo muzikinės varžybos, žiūrovus sudomino dviejų kompozitorių – Stano ir Deivydo Zvonkaus – ringas. Profesionalūs ir humoro jausmo nestokojantys kompozitoriai dainavo publikai gerai pažįstamas dainas. Kas gi nugalėjo? Draugystė!

 

 
 

Ilgai laukta akimirka. GRILL čempionato nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimai, kuriuos įteikė renginyje dalyvavęs Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič. Jaudinosi visi: ir žiūrovai, ir dalyviai, ir komisijos nariai, ir organizatoriai, nes visos komandos stengėsi.

Vištienos patiekalas

III vieta – Grill boys

II vieta – Mėsaėdžiai

I vieta – „Amber paper“

Kiaulienos šašlykas

III vieta – Mėsaėdžiai

II vieta – Amber paper

I vieta – Grill boys

Šefo patiekalas

III vieta – Mėsaėdžiai

II vieta – Amber paper

I vieta – Kuchnia

Pagrindinis prizas:

III vieta – Kuchnia

II vieta – Grill boys

I vieta – Amber paper

Žiūrovų simpatijas pelnė „Meat lovers“.

 
 

Liejosi emocijos, netrūko džiaugsmo šūksnių ir apsikabinimų, rankų paspaudimų. Nė viena komanda neliko be dovanos.

– Šiandien Šalčininkėliuose nuostabi šventė. Už tai dėkoju žiūrovams ir žmonėms, kurie ją surengė. Labai dėkoju jos iniciatoriui ir sumanytojui Edgarui Alkovskiui ir visai jo komandai. Šiandien atsisveikinimas su vasara Šalčininkėliuose yra nepakartojamas. Sumanymas puikus – vienu metu vyksta grilinimo čempionatas. Esate nepaprastai talentingi. Dėkoju visiems atvykusiems į šventę, nes reikia ne tik gerai dirbti, bet ir gražiai linksmintis ir ilsėtis, – kalbėjo meras Zdzislav Palevič.

Šventės svečių maitinimu pasirūpino „BBQ Mafija“.

Galiausiai scenoje pasirodė vestuvių muzikantai „Dejavu“. Renginį vedė daininga Barbara Meškunec.

 
 

Šalčininkėliuose tikrai buvo ką veikti ir šventės dalyviai puikiai leido laiką, buvo ne tik smagu, bet ir skanu. Iki susitikimo kitais metais!

Pagrindinis GRILL čempionato rėmėjas yra Kamado Bono.

Partneriai: Vilniaus krašto muzikantų sąjunga (VKMS); UAB „Rejben“; BBQ Mafija“; SULIKO vanduo; Kamado BONO; Šalčininkėlių krašto bendruomenė; Šalčininkų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras; Šalčininkų rajono savivaldybė; Šalčininkų seniūnija.

Rėmėjai: Pavel Bandalevič ūkis; UAB „Polivektris“; Irena Bojarun; „SipSap“ beržų sūla; UAB „Statybų valdymas“; UAB „Valaneta“; Česlav Moroz ūkis; UAB „Peltakėlis“; UAB „Amber Paper“, UAB „Re Formus“, AB „ACTAS“, UAB „Evaldo daržovės“.

Skaityti visą pranešimą