Graikijos pasieniečiai prie upės ties siena su Turkija sustabdė 1500 migrantų

Prieš 1 metus 101

ELTA

2022 m. rugsėjo 22 d. 15:03

aA

Graikijos pasieniečiai per vieną dieną neleido maždaug 1 500 migrantų patekti į šalį per Graikiją ir Turkiją skiriančią Evro upę, ketvirtadienį pranešė ministras.

„Noriu aiškiai pasakyti: tai – Turkijos organizuotas planas“, – apie trečiadienio mėginimus kirsti sieną sakė civilinės saugos ministras Takis Theodorikakas. Interviu televizijai „Skai“ jis teigė, kad daugeliu atvejų Turkijos saugumo pajėgoms priklausančios transporto priemonės vežė žmones prie upės pasienyje, ši upė dar kitaip vadinama Marica.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas kaltina Atėnus neteisėtai išstumiant migrantus atgal į Turkiją, ši taktika vadinama išstūmimu. Graikija kaltina Turkijos valdžią suteikiant migrantams galimybę grįžti į Siriją arba nelegaliai patekti į Graikiją.

Dėl padidėjusio migrantų skaičiaus prie Evro upės Graikija siekia beveik visiškai uždaryti šalies šiaurės rytinę sieną. Esama 35 kilometrų ilgio pasienio tvora šiuo metu ilginama iki 80 kilometrų. Bulgarija taip pat tvora užtvėrė didelę dalį savo sienos su Turkija.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros duomenimis, šiemet į Graikiją sausuma arba jūra sugebėjo patekti daugiau nei 10 tūkst. migrantų.

ELTA

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą