Graikijoje sudužo apie 11 tonų ginklų ir minų gabenęs lėktuvas, vaizdo įraše – liepsnojančio orlaivio smūgis į žemę

Prieš 1 metus 79

Ukrainoje įsikūrusios bendrovės valdomas lėktuvas „Antonov-12“, skridęs iš Serbijos į Jordaniją, šeštadienį nukrito netoli Kavalos miesto Graikijoje. Pranešama, kad visa įgula žuvo, o šiuo metu vietos gyventojams draudžiama prisiartinti prie incidento vietos, nes baiminamasi, kad orlaiviu galėjo būti gabenamas pavojingas krovinys.

Pasak Serbijos gynybos ministro, orlaivis gabeno apie 11 tonų ginklų ir minų.

„Tai buvo šviečiamosios minosvaidžio minos ir mokomosios [minos]... Šiam skrydžiui buvo išduoti visi reikiami leidimai pagal tarptautines taisykles“, – nurodė N. Stefanovičius.

Orlaivis An-12 vėlai šeštadienį sudužo laukuose tarp dviejų kaimų. Vietos gyventojai pranešė, kad dvi valandas po katastrofos matė ugnies kamuolį ir girdėjo sprogimus. Sekmadienio rytą iš orlaivio priekinės dalies tebesiveržė baltų dūmų stulpas.

Šiuo metu žmonėms, gyvenantiems netoli sudužusio krovininio lėktuvo vietos Graikijos šiaurėje, buvo liepta likti patalpose, baiminantis dėl nuodingų medžiagų.

Graikijos valstybinis transliuotojas ERT pranešė, kad orlaivis gabeno 11 tonų sveriantį krovinį.

Pirminiais duomenimis, jis buvo apibūdintas „kaip potencialiai pavojingas“.

Sekmadienio rytą pagalbos tarnybos dronu apžiūrėjo nuolaužų vietą.

Pranešama, kad kariai, sprogmenų ekspertai ir Graikijos atominės energetikos komisijos darbuotojai nesiartins prie lėktuvo nuolaužų, kol nebus nuspręsta, kad tai saugu.

Teigiama, kad pilotas dėl variklio gedimo paprašė avarinio nusileidimo Kavalos oro uoste, tačiau jo nepasiekė.

Internete pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti tragiško skrydžio paskutinės akimirkos.

A #Ukrainian Antonov transport plane crashed in northern #Greece.

According to preliminary data, the An-12 flew from #Serbia and was heading to #Jordan. Local TV channel ERT reports that the cause of the crash was an engine failure. There were eight crew members on board. pic.twitter.com/qQOLn5Hm9c

— NEXTA (@nexta_tv) July 17, 2022

Liudininkai užfiksavo, kaip „Antonov-12“ skrenda apimtas liepsnų, o vėliau rėžiasi į žemę. Po kelių akimirkų visas lėktuvas paskęsta liepsnose.

Orlaivį valdė Ukrainos krovinių vežėja „Meridian“, o į sudužimo vietą atvykęs Kyjivo konsulas Salonikuose vietos pareigūnams sakė, kad visi įgulos nariai buvo ukrainiečiai.

Skaityti visą pranešimą