„Glory“ atsakymas Maslobojevui: mes nesame gydytojai

Prieš 1 metus 67

Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas prarado „Glory“ organizacijos čempiono diržą, kai dvikovos su Donegi Abena metu ringo medikas sustabdė kovą dėl lietuvio prakirstos kojos. Po kovos ir vėliau į Lietuvą grįžęs S. Maslobojevas reiškė nepasitenkinimą tokia dvikovos pabaiga ir net sakė, kad jaučiasi „apvogtas“.

„Komanda šiuo metu daro viską, kas įmanoma, kad paneigtų tą sprendimą ir paverstų tą kovą į taip vadinamą „no contest“. Tai reikštų, kad ji būtų anuliuojama, čempiono diržas grįžtų atgal pas čempioną ir būtų galima daryti revanšą“, – grįžęs į Lietuvą sekmadienį sakė S. Maslobojevas.

Anot kovotojo, ringo medikas pamatęs kraują ant blauzdos iškart nutraukė kovą, motyvuodamas, kad koja gali būti lūžusi. Vis dėlto sportininkas teigia, kad anksčiau su tokia trauma yra kovojęs tris raundus, o šįkart medikas net nebandė kraujo sustabdyti – tiesiog nutraukė kovą.

Į lietuvio kritiką internete atsakė „Glory“ organizacijos vadovai, o iš atsakymo galima suprasti, kad S. Maslobojevas „no contest“ sprendimo nepasieks, tačiau jam žadama greita revanšinė dvikova.

„Skundai turėtų būti rašomas federacijai, o ne „Glory“ organizacijai. Mes neturime jokios galios prieš teisėjų ar medikų sprendimus. Mūsų gydytojai turi oficialias licencijas, medikų sprendimai visada yra nepriklausomi, nors kartais gali atrodyti subjektyvūs.

Kai kurie medikai yra griežtesni nei kiti. Visai kaip ir paprasti gydytojai. Kiti mūsų medikai sutiko su ringo daktaro sprendimu. Tiesa, kikbokse esame matę kur kas stipresnių sužeidimų.

Mes nesame gydytojai, todėl sunku pasakyti kažką apie sprendimą. Mes negalime kritikuoti medikų sprendimų, tai būtų labai neatsakinga“, – portalas vechtsportinfo.nl skelbia „Glory“ atsakymą.

„Mes nesame gydytojai, todėl sunku pasakyti kažką apie sprendimą. Mes negalime kritikuoti medikų sprendimų, tai būtų labai neatsakinga.

Skaityti visą pranešimą