Girtas 73 metų varėniškis sandėliuke seksualiai prievartavo nepilnametę

Prieš 1 metus 73

Kauno apygardos prokuratūros pranešime skelbiama, kad 2019 m. balandžio 26 d. kaltinamasis ūkinio pastato sandėliuke, būdamas neblaivus ir žinodamas, kad nukentėjusioji yra nepilnametė, ne mažiau kaip du kartus tenkino savo lytinę aistrą oraliniu būdu prieš nukentėjusiosios valią.

Kaltinamasis tokiais savo veiksmais nesunkiai sutrikdė nukentėjusiosios sveikatą. Mergaitei diagnozuoti elgesio sutrikimai, atsiradę dėl patirto seksualinio prievartavimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė, ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Kaltinamasis ikiteisminio tyrimo pradžioje visiškai pripažino savo kaltę. Vėliau, per ikiteisminį tyrimą ir nagrinėjant bylą teisme, kaltę neigė. Kaltinamojo teigimu, nepilnametė viską darė savo iniciatyva.

2023 m. kovo 30 d. Alytaus apylinkės teismas pensininką pripažino kaltu dėl nepilnametės seksualinio prievartavimo. Jam paskirtas laisvės atėmimas dvejiems metams ir šešiems mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos centrai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą