Gera žinia kauniečiams – po Kleboniškio tilto griūties ketvirtadienį vėl bus atverta Panerių gatvė

Prieš 1 metus 58

Prabėgo bemaž mėnuo laiko nuo tos dienos, kuomet nuvirto dalis A. Meškinio (Kleboniškio) tilto konstrukcijos. Šis įvykis sukėlė didelių nepatogumų vairuotojams, kadangi dėl saugumo buvo uždaryta Panerių gatvė. Tačiau jau ketvirtadienį ji vėl bus atverta eismui.

„Reikšmingų naujienų nėra. Vienintelė – nuo rytojaus 6 valandos ryto vėl atidaromas eismas Panerių gatve“, – LRT.lt informavo „Kauno tiltų“ komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė.

Portalas jau anksčiau rašė apie gyventojams dėl nuvirtusio tilto kilusius nepatogumus. Štai kalbintas Giraitės gyventojas Simonas (pavardė redakcijai žinoma – LRT.lt) pabrėžė, kad iš esmės situacija, apribojus eismą, yra tokia pat bloga, kokia buvo ir anksčiau.

Jo nuomone, nelaimė ant tilto prisidėjo prie dar didesnių spūsčių, bet kiek tiksliai – sunku pasakyti. Kiekvieną rytą į darbą Kaune automobiliu važinėjantis vyras pasakojo, kad spūstys toje vietoje Giraitės ir aplinkinių vietovių gyventojams – ne naujiena, o kasdienybė.

Anot pašnekovo, kas rytą kelionę į darbą jam tenka kruopščiai planuoti. Iš namų jis stengiasi išvykti iki 7 val. ryto, tokiais atvejais darbą, esantį už 16 km, pasiekia maždaug per 30 minučių. O jeigu ryte užtrunka ir išvažiuoja šiek tiek po 7 val., kelionės tikslą pasiekia per 45 minutes, o kartais sugaišta net ir ilgiau.

Savo ruožtu Kauno miesto savivaldybės valdomos įmonės „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė pripažino, kad rekonstruojamo A. Meškinio tilto konstrukcijos griūtis turėjo neigiamos įtakos viešajam transportui.

Anot bendrovės atstovės, uždarius eismą Panerių g. formuojasi didelės spūstys, jų neišvengia ir viešasis transportas. Susiduriama ir su viešojo transporto vėlavimais, daugiausia vėlavimų pastebima per rytinį ir vakarinį piką.

LRT.lt primena, kad vasario 14 d. rangovui vykdant A. Meškinio tilto per Nerį demontavimo darbus, tilto konstrukcija nugriuvo. Eismas dėl įvykio Panerių g. dėl saugumo buvo uždarytas.

A. Meškinio tilto per Nerį (viduriniojo tilto) rekonstrukcijos ties Kaunu darbai pradėti dar praėjusiais metais. Pagal sutartį darbai turėjo būti baigti iki 2024 m. pabaigos. Šios sutarties darbų vertė – 68,37 mln. eurų su PVM.

Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu, į kurį patenka ir minėtas tiltas, nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Balticos“ kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių.

Skaityti visą pranešimą