Gariūnai kreipėsi pagalbos į valdžios ir teisėsaugos institucijas

Prieš 1 metus 77

Vilniaus savivaldybės administracija su „Gariūnų“ verslo parku nesutaria dėl žiedinės sankryžos, elektromobilių krovos stotelės įrengimo šalia didžiausios šalyje prekyvietės ir jau daugiau nei du metus dėl to ginčijasi. Praeitą vasarą, verslo parkui galutinai pralaimėjus teisinius ginčus, savivaldybė tvirtina susidurianti su trukdymu atlikti darbus valstybinėje žemėje.

Praeitą savaitę, tęsiant žiedinės sankryžos įrengimą, ties Gariūnais ir siekiant aptverti darbams reikalingą teritoriją, čia eilinį kartą vyko turgaus prekeivių protestai.

Tuo tarpu Gariūnus valdančios įmonės, ketvirtadienio vakarę, kreipėsi į visas atsakingas Lietuvos institucijas: į LR Prezidentą, Ministrę Pirmininkę, Generalinę prokuratūrą, VSD ir kitas institucijas su prašymu įvertinti teikiamą informaciją bei imtis neatidėliotinų priemonių, siekiant nedelsiant sustabdyti šiuos veiksmus.

„Vilniaus m. savivaldybė nepaisydama, kad neišspręstas statinių, esančių Gariūnų teritorijoje ir nuosavybės teise priklausančių Gariūnams, klausimas, ėmėsi aktyvių veiksmų: išgriovė Gariūnų lėšomis sukurtą infrastruktūrą (kelius, komunikacijas, šaligatvius, tvoras) ir toliau ketina griauti Gariūnams nuosavybės teise priklausančius statinius“, – rašoma pranešime.

Taip pat Gariūnai kaltina Vilniaus mero patarėją Karolį Žukauską, jog jis yra susijęs su statybos užsakovu „Lidl Lietuva“.

„Pagal projektą ir statybą leidžiantį dokumentą statytoju yra Vilniaus miesto savivaldybė, užsakovu ir faktiniu statytoju – bendrovė „LIDL Lietuva“. Šiuo metu darbus pagal projektą atlieka UAB „Alvora“. Pažymėtina, kad aktyviausius Gariūnų turto griovimo iniciavimo veiksmus atlieka Vilniaus m. savivaldybės mero patarėjas Karolis Žukauskas, susijęs su faktiniu statybos užsakovu – bendrove „LIDL Lietuva“ ir tai yra viešai deklaravęs“, – sakoma Gariūnų pranešime.

Gariūnai yra įsitikinę, kad Vilniaus miesto savivaldybė, bandydama paslėpti savo neteisėtus veiksmus, siekė ir siekia išprovokuoti masinius neramumus, nes vykdo aktyvius neteisėtus veiksmus, liečiančius dirbančiųjų Gariūnų verslo parke interesus.

„Tęsiami sankryžos įrengimo darbai ir buvo nuspręsta pasitelkti padedant rangovui viešąją tvarką, policiją, kruopščiai viską padaryti, kad nebūtų nukentėjusiųjų, susistumdymų“, – praeitą trečiadienį sakė sostinės mero patarėjas Karolis Žukauskas.

Anot jo, nuvykus buvo nuardyta didesnė dalis tvoros, kuri trukdė aptverti statybvietę. K. Žukausko teigimu, statybų teritorijoje liko teisiškai savininko neturintys pastatai – kavinė, apsaugos postas, septynios palapinės, du kioskai.

Primename,  jog konfliktas Gariūnų turgavietėje kilo Vilniaus savivaldybei pradėjus žiedinės sankryžos įrengimo darbus. Anot sostinės mero patarėjo, turgavietės vadovybės dvejus metus buvo prašoma patraukti turgaus pakraštyje, ant valstybinės žemės atsidūrusius objektus. Tai padaryti savivaldybė susitikimo metu dar kartą paprašė praeitą antradienį.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.

Programėlės ieškok „Google Play” ir „App Store”.

Skaityti visą pranešimą