Galutiniai rezultatai: rinkimus Italijoje laimėjo dešiniųjų partijų koalicija

Prieš 1 metus 65

Praėjusį savaitgalį Italijoje vykusių parlamento rinkimų galutiniai rezultatai rodo, kad pergalė atiteko dešiniųjų partijų koalicijai.

Remiantis šalies vidaus reikalų ministerijos duomenimis, daugiausiai rinkėjų balsų – 26 proc. – surinko šiai koalicijai vadovaujanti partija „Italijos broliai“ su savo lydere politike Giorgia Meloni priešakyje. Be „Italijos brolių“, koalicijai taip pat priklauso G. Meloni sąjungininko Matteo Salvinio partija „Lyga“ ir buvusio premjero Silvio Berlusconio partija „Forza Italia“. Jos surinko atitinkamai po 8,8 proc. ir 8,1 proc. balsų.

Visos šios partijos ir dar viena jų koalicijai priklausanti mažesnė partija iš viso surinko 43,8 proc. balsų, o tai reiškia, kad jos gavo 237 iš 400 vietų žemuosiuose bei 115 iš 200 vietų aukštuosiuose parlamento rūmuose.

Tuo metu pagrindinė jų konkurentė centro–kairės Demokratų partija iškovojo 19 proc. balsų ir kartu su savo kairiojo sparno sąjungininke gavo 84 vietas žemuosiuose ir 44 vietas aukštuosiuose parlamento rūmuose.

Kaip priduriama,„Penkių žvaigždučių judėjimas“ surinko 15 proc. balsų, o centro aljansas „Azione“ gavo 7,8 proc. balsų.

Manoma, kad rinkimus laimėjus dešiniųjų partijų koalicijai, premjerės postas atiteks G. Meloni. Ji taptų pirmąja Italijos premjere moterimi.

Skaityti visą pranešimą