Galutiniai rezultatai: Italijos rinkimus laimėjo dešiniojo sparno aljansas

Prieš 1 metus 88

Jos sąjungininko Matteo Salvini vadovaujama antiimigracinė „Lyga“ (it. Lega) gavo 8,8 proc. balsų, rodo Vidaus reikalų ministerijos duomenys.

Buvusio premjero Silvio Berlusconi dešinioji partija „Pirmyn, Italija“ (it. Forza Italia) gavo 8,1 proc. balsų.

Kartu su viena mažesne partija, už kurią balsavo mažiau nei 1 proc. rinkėjų, jų dešinioji koalicija surinko 43,8 proc. balsų.

Pridėjus užsienyje ir dviejuose nepriklausomuose regionuose gyvenančių italų balsus, koalicija žemuosiuose parlamento rūmuose (Deputatų Rūmuose) gavo 237 vietas iš 400, o aukštuosiuose rūmuose (Senate) – 115 iš 200 vietų.

Pagrindinė jos varžovė, centro kairioji Demokratų partija, surinko 19 proc. balsų ir kartu su mažesniais kairiaisiais sąjungininkais žaliaisiais turės 84 vietas Deputatų Rūmuose ir 44 vietas Senate.

Penkių žvaigždučių judėjimas (M5S) surinko 15,4 proc. balsų ir turės 52 vietas žemuosiuose ir 28 vietas aukštuosiuose parlamento rūmuose.

Centristinis aljansas „Azione“ gavo 7,8 proc. balsų ir turės 21 vietą Deputatų Rūmuose ir devynias vietas Senate.

Likę mandatai atiteks mažesnėms partijoms.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

Skaityti visą pranešimą