G.Žibėnas: kažkam gal nepatinka mūsų puolimas, bet skaičiai kalba patys už save

Prieš 1 metus 52

Vilniaus „Rytas“ antrame mače paeiliui triuškino varžovus – po pergalės prieš „Gargždus“, atėjo laikas ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Po rungtynių „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas atsiliepė itin pozityviai ir dėkojo auklėtiniams už pademonstruotą žaidimą.

„Absoliučiai viskas tenkina, žaidėjai su geru požiūriu atvažiavo, nutarė nejuokauti. Nėra lengva per kelias čia dienas sužaisti antras rungtynes su tokiais skirtumais, manau, įeiname į gerą formą pačiu laiku, rytoj belieka pailsėti, o kitas dvi dienas išnaudoti teisingam pasiruošimui“, – teigė strategas.

– Rungtynių pradžios jums žaidžiant namuose neretai būna vangios, bet išvykose šį sezoną pralaimėjote tik du pirmus kėlinius. Kaip galima paaiškinti tokį kontrastą?

– Neturiu aš jokio čia per daug analizavimo apie šituos dalykus, pasikartosiu, kad esame pirmoje vietoje pagal pelnomus taškus ir tikrai puolime turime daug opcijų, daug taškų metame. Kažkam gal nepatinka mūsų puolimas, bet skaičiai kalba patys už save, o kaip mes pradedame ar baigiame, kalnelių yra, bet nemanau, kad tuo esame išskirtinė komanda. Tiek išvykoje, tiek namuose stengiamės kuo geriau, o kaip išeina, paaiškinimo neturiu.

– Ar buvo džiuginančių detalių, matomų tik trenerių štabui?

– Džiugino tai, kad žaidėjai laikėsi rungtynių plano gynyboje, išlaikė pagrindinius prasiveržimų žaidėjus siųsdami į silpnąsias puses, pagrindinius metikus išlaikėme be tų savo metimų, pagrindinius kovotojus dėl kamuolių išlaikėme toli nuo krepšio. Manau, kad tai gerai, o visi kiti skaičiai – geri. 34 rezultatyvūs perdavimai, gerai kamuolys judėjo, tai akcentavome, mes, treneriai, dažnai žiūrime balansą tarp rezultatyvių perdavimų ir prarastų kamuolių, 34:10 yra geras balansas. Žaidėjams galiu padėkoti už gerą požiūrį ir judame toliau.

– Evaldo Kairio karjeros rungtynės, kiek svarbi jo figūra komandoje?

– Labai svarbi, pradedant gynyboje, kaip jis užkamšo visas spragas ir duoda to solidumo. Puolime jis šiandien sąžiningai bėgo į greitą puolimą, tikrai bandėme varginti Juciką ir Pacevičių, tai buvo viena iš užduočių. Šiandien jis sąžiningai atbėgiojo, žaidėjai tai pamatė ir maitino kamuoliais, o jis viską realizavo. Džiaugiamės jo gera forma ir laukiame tokios pačios šį savaitgalį.

Tuo tarpu „Pieno žvaigždžių“ strategas Ramūnas Cvirka turėjo priešingą požiūrį į rungtynes.

„Apturėjome didelę gėdą, komanda buvo nenusiteikusi, aišku, tai trenerio darbas. Pradėjome rungtynes blogai ir du kėlinius žaidėme tragiškai. Gynyboje niekas pas mus neveikė, puolime – tuo labiau, nes nebuvo rezultatyvių perdavimų, rungtynes pradėjome prasmestu metimu iš po krepšio ir žaidimas buvo apie nieką. Du kėlinius nebuvo nei agresyvumo, nei išpildymo, antroje pusėje „daėjo“, kad reikia kovoti ir už ją pretenzijų neturiu, bet pirmoji buvo tragiška“, – teigė specialistas.

– Ar buvo džiuginančių žaidimo detalių?

– Nebuvo, manau.

– Ką galite išsinešti šių rungtynių kitai sezono daliai?

– Rungtynės parodė, kad reikia žaisti, nesvarbu, su kuo žaidi, su „Rytu“ ar su „Žalgiriu, reikia žaisti bent jau susikoncentravus, o nevaikščioti aikštelėje. Turbūt nemačiau dar šį sezoną, kad taip vaikščiotų žaidėjai. Varžovai bėga iš už užtvarų, o mes iš paskos einame pėsti, tai aišku, kad žmogus gali išsimesti, „pikenrolo“ gynybą akcentavome, kad aukšti jų žmonės bėga ir jie nubėgo, o mūsų – vėlavo. Viskas buvo blogai, apie jokį pozityvą net nenoriu kalbėti.

„Ilgoji pertrauka“: Filipinų pinigai, kur „Ryto“ papildymas, Ispanijos legionierių limitas, krepšininkų statusas darbo rinkoje, „Synergy“ niuansai ir lažybos

Skaityti visą pranešimą