G.Žibėnas: iškovojome pergalę žaisdami švarų krepšinį

Prieš 1 metus 65

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) Vilniaus „Rytas“ per pratęsimą 109:104 pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkus.

Po rungtynių vilniečių strategas Giedrius Žibėnas teigė, kad tai buvo komandinė pergalė.

„Žaidėjai buvo pasiilgę namų rungtynių. Jie žaidė kartu ir parodė reakciją po pastarųjų prastų rungtynių. Turime išmokti reakciją parodyti ir po laimėtų rungtynių. Pergalę pasiekėme, nes kontroliavome emocijas. Varžovai sužaidė geriausias puolimo rungtynes ir fantastiškai pataikė iš toli. Per kančias gynybinius „stopus“ padarėme tada, kai reikėjo – lemiamu momentu. Tai yra komandinė pergalė. Nebuvo vieno išreikšto lyderio“, – kalbėjo strategas.

– Vienu metu pirmavote dviženkle persvara. Kodėl nepavyko „nulaužti“ rungtynių?

– Daug ko trūksta. Kartais kantrybės, žinojome, kad „Lietkabelis“ nepasiduos ir jie turi aukštus žmones, kurie „eina ant lentos“. Kažkur tai praleidome ir tai mums skaudėjo, nes po tų atkovotų kamuolių puolime gaudavome tritaškius. Tai yra skaudžiausias epizodas rungtynėse. Tokių atakų buvo gal penkios – tai yra penkiolika taškų.

– Pasiteisino penketas su E.Kairiu ir M.Echodu. Tai leido laimėti kovą po krepšiais?

– Ne pirmas kartas, kai taip žaidžiame. Jis mums teisinasi, o šiandien turėjome rotacijos problemų be Lekūno ir Ulecko. Kiti žaidėjai atstovėjo už juos.

– Per pratęsimą pranokote varžovus energija?

– Tikrai taip. Pastarajame mače jos nebuvo galima rasti net su padidinamuoju stiklu.

– Kiek esate patenkintas „susikeitimo“ gynyba?

– Treneris niekada nebus visiškai patenkintas. Praleidome daug taškų perimetre „pranašumo situacijose“. Kartais pataikė ir sunkius metimus, kai priekaištų žaidėjams negali būti, bet buvo, kai praleidome žaidėjus į jų stiprias rankas. Galime geriau, bet tai viena iš geriausių gynybų, kurias turime.

– Ar aikštelėje matėte daug provokacijų?

– Mes kontroliavome emocijas ir nepasidavėme. Dižiuojuosi komanda, kad iškovojome pergalę žaisdami švarų krepšinį. Tą mes darome visą laiką.

– Kiek džiugino G.Radzevičiaus agresija?

– Mūsų komanda yra tokia, kur varžovai negali nuspėti, kas iššaus. Šiandien buvo Gyčio dieną. Fosteris prametė 15 metimų, bet vis tiek davė mums daug lemiamais momentais. Kitų žaidėjų laikas – be jokių išimčių.

– Kiek džiugu buvo matyti tokį G.Masiulio kovingumą?

– Gytis buvo, yra ir bus karys. Tai niekada nesikeis. Kažkada iki jo ateis metimas, kažkada neateis. Nepaisant to, jis eis ant kamuolio, darys lemiamus „stopus“. Tai ne tas žaidėjas, kuris skųstųsi.

– Kaip pavyko paskirstyti laiką aikštėje? Ar turėjote išankstinį planą?

– Turėjome, kai dar rytinėje treniruotėje buvo Uleckas. Po to jo nebeliko, nes užkilo temperatūra. Tai kažkiek išmuša, nes turime planą ir jį pasiruošiame rytinėse treniruotėse. Trenerių štabas gerai šiandien surotavo žaidėjus ir tai buvo komandinė pergalė.

– Ar ši pergalė svarbi psichologiškai prieš trečiadienio rungtynes?

– Trečiadienį yra svarbesnės rungtynės. Esmė, kad buvo žaidėjų reakcija ir dabar reikia pailsėti, atsigauti ir paruošti kūnus bei galvas.

– Ar L.Uleckas ir T.Lekūnas žais trečiadienį?

– Abu yra peršalę ir turi temperatūros. Žiūrėsime, kaip greitai jie atsigaus.

Panevėžio ekipos strategas Nenadas Čanakas po pralaimėjimo kalbus nebuvo.

„Turėjome savo šansus ir jų neišnaudojome. Turime atsigauti ir pasiruošti Europos taurės rungtynėms“, – teigė serbas.

„Ilgoji pertrauka“: Eurolygos pirmasis trimestras – pažymys „Žalgiriui“, nuvylę žaidėjai, nustebinę krepšininkai, kurios komandos stebina, o kurios – nuvilia, bei kur laukiamos permainos

Skaityti visą pranešimą