G.Žibėnas: apie G.Masiulio svarbą, kelis savo MVP ir tikslus KMT finalo ketverte

Prieš 1 metus 49

Vilniaus „Rytas“ pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pratęsė nugalėdamas „Gargždus“.

Sostinės atstovai pirmąjį kėlinį pralaimėjo 14:21, bet vėliau dominavo aikštėje ir mačą užbaigė triuškinančiu skirtumu 102:72.

Po rungtynių „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas plačiau apžvelgė nūdienos aktualijas nei pačias rungtynes.

„Džiaugiuosi už žaidėjus, gerai pažiūrėjo į rungtynes, buvo geros pastangos, ypač pradedant nuo antro kėlinio iki pat rungtynių pabaigos. Buvo gera energija. Pagrindinis geras dalykas – mes rungtynes perlaužėme per gynybą. Kitas geras dalykas – pasidalinome minutes ir labai džiaugiuosi, kad Lekūnas pagaliau grįžo, jam reikia įeiti į formą, atradome laiko ir Adui. Tai yra patirtis“, – teigė strategas.

– Rungtynių pradžioje vyrai neišėjo rimtai nusiteikę?

– Nemanau, kad čia mes rimtai nenusiteikę, reikia suprasti ir žaidėjus. 40 minučių nežinau, ar kuri komanda gali išžaisti. Esame pirma komanda prieš „Gargždus“ laimėjusi tokiu skirtumu šį sezoną. Nemanau, kad kažkur nenusiteikę, visos tos komandos, be išimties, bet kurioje lygoje, pasakykite man komandą, kuri tų duobelių gali išvengti? Visi garsiai šneka „Rytas, Rytas, duobės duobės“, bet paėmę kiekvieną komandą rastume tų duobelių.

– Jau prieš mačą planavote spaudimą visoje aikštėje?

– Mes labai norėjome atkirsti Joshuą Newkirką nuo komandos ir, manau, žaidėjai labai gerą darbą padarė. Pirmas penkias minutes gal ir ne, bet paskui tikrai gerai sureagavo ir jį atkirto. Taip, jis taškų gal ir įmetė, bet tikrai vargo. Mūsų pagrindinis tikslas ir buvo varginti varžovų gynėjų liniją, kad jie išsimuštų iš savo derinių ir tą laikyti aukštą rungtynių tempą, manau, kad jame galime žaisti kur kas geriau.

– Martynas Echodas prieš rungtynes gavo MVP apdovanojimą, sužaidė puikias rungtynes, kiek smagu matyti jį tokį?

– Pirmas dalykas, atsimenate, sakiau, kad Martynas dominuos šį sezoną LKL ir tuos žodžius tikrai priminsiu. Martynas tikrai dominuoja, yra tarp dviejų ar trijų naudingiausių žaidėjų. Galime šnekėti apie Martyną, bet priminsiu, kad lapkričio mėnesį turėjome vieną MVP Čempionų lygoje, gruodį kitas žaidėjas buvo LKL MVP, Radzevičius, o sausį vėl kitas skirtingas žaidėjas. Smagu, kad ne vienas žaidėjas ima MVP apdovanojimus, o skirtingi. Galiu pagirti ir trenerių štabą, kad žaidžiame įvairiapusišką krepšinį. Čia gal juokais labiau, bet vis tiek, pagrindinių apdovanojimų norime kaip komanda. Šios rungtynės ir išvyka į Pasvalį bus geros repeticijos prieš artėjantį svarbiausią iššūkį šį sezoną, tai yra finalo ketvertą.

– Gytis Masiulis pataikė keturis tritaškius, jis tobulėja?

– Mums ne tiek tas jo tritaškis svarbus, jis gali įmesti ir jis mes, anksčiau ar vėliau pataikys, šiandien sumetė. Normalu, tai yra jo žaidimas, norėtųsi jo daugiau ir tose nematomose aikštelės vietose, kuriose vyksta kova, atitvėrimai, antri šansai. Ten jo norisi dar ir dar daugiau. Čia labiau žiūrime, o ne į tai, kas įmeta taškus.

– KMT finalo ketverte jau būsite pilnos sudėties?

– Tai yra pagrindinis tikslas šiuo metu, dėl to kai kuriuos žaidėjus pailsiname, kai kurie yra priversti pailsėti. Labai džiugu, kad Lekūnas grįžo, Uleckas jau treniruotėse pasijungė, tikimės, kad Pasvalyje jau žais, nes jam prieš ketvertą reikia praktikos. Mūsų tikslas ir yra į Šiaulius vežtis pilną sudėtį, nes dvi rungtynės per dvi dienas yra reikalų.

– Kaip vertinate komandos sportinę formą?

– Manau, kad tikrai normalioje formoje esame. Negaliu sakyti, kad jau toje pačioje geriausioje, bet esame neblogoje formoje, manau, rezultatai tai rodo. Taip, prieš Boną pralaimėjome, bet prieš juos šį sezoną daug kas pralaimi.

– Tikslas yra žūtbūt laimėti taurę, kitaip tai būtų didelė nesėkmė?

– Gal nuobodžiai skambėsiu, bet tikslas yra patekti į finalą, ten žiūrėsime, kaip bus. Visąlaik tą pačią liniją laikome, laikysiu ir šiandien.

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ aštuoneto šansai, nurašytos komandos, svarbų „X faktorių“ turinti ekipa, blogiausi treneriai, neįdomiausios stebėti ekipos ir kaip atrodys atkrintamųjų poros

Skaityti visą pranešimą