Futbolo mozaika – Bale`as nuginklavo lietuvišką pasą turintį vartininką, JAV įvartį pelnė Liberijos prezidento sūnus

Prieš 1 metus 64

Pirmadienio vakaro pasaulio futbolo čempionato akistata tarp JAV ir Velso rinktinių turėjo ir lietuviškų akcentų. Dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1, o JAV vartus gynė lietuvišką pasą turintis Mattas Turneris.

28-erių vartininkas yra gimęs JAV, tačiau Lietuvos pasą įgijo 2020 metais. Futbolininko tėvai yra kilę iš Lietuvos emigrantų šeimos.

M. Turneris ilgą laiką žaidė JAV, kai 2016-2022 metais atstovavo „New England Revolution“ klubui, tačiau šią vasarą persikėlė žaisti į Europą. Liepos mėnesį futbolininkas papildė Londono „Arsenal“ gretas.

JAV pirmadienio dvikovoje ilgą laiką pirmavo 1:0, tačiau 82-ą minutę M. Turnerį nuo 11 metrų žymos nuginklavo Velso futbolo žvaigždė Garethas Bale`as.

Įdomu tai, kad JAV rinktinė pirmavo po 36-ą minutę pelnyto Timothy Weaho įvarčio, o pastarasis yra dabartinio Liberijos prezidento Georgo Weaho sūnus. G. Weahas yra ir Liberijos futbolo legenda, o savo geriausias laikais žaidė tokiuose klubuose, kaip Paryžiaus „Saint-Germain“, „AC Milan“, „Manchester City“, „Chelsea“.

G. Weahas Liberijos prezidentu tapo 2018 metais.

Skaityti visą pranešimą