Futbolo ekspertas įvertino lietuvio debiutą „Serie A“ lygoje:

Prieš 1 metus 49

Penktadienį Lietuvos futbolo istorija pasipildė dar vienu įrašu – Italijos „Serie A“ futbolo pirmenybėse debiutavo 18-metis vidurio saugas iš Lietuvos Gvidas Gineitis. Pirmąjį jo pasirodymą feisbuke netrukus įvertino futbolo ekspertas Arūnas Klimavičius.

Istorinėse rungtynėse lietuvio atstovaujama „Torino“ ekipa rezultatu 0:1 nusileido čempionų titulą ginančiam „AC Milan“ klubui.

„Debiutas teikiantis vilčių ir nepriklausomai nuo to, kad po pirmojo kėlinio buvo pakeistas, manau, šį sezoną „Serie A“ Gvidą dar išvysime.

Nors pradinė G. Gineičio padėtis buvo centro saugas, žaidžiantis kairiau, bet žiūrint pirmą kėlinį įstrigo tai, kad futbolininkas neabejotinai buvo vienas iš daugiausiai prabėgusių futbolininkų. „Torino“ treneris Ivanas Juričius suteikė 18-mečiui neįtikėtinai daug laisvės aikštėje, pačiam futbolininkui pasirenkant poziciją. Buvo momentų, kai Gvidas saugojo kairėje dažnai pasijungiantį į ataką Rodriquezą ir kartais net atsidurdavo centro puolėjo pozicijoje.

Analizė. Gvidas Gineitis (LTU). Milan – Torino F.C. , San Siro Stadium 23.02.10. Lietuvis Gvidas Gineitis ( 18 m.)...

Posted by Arūnas Klimavičius on Friday, 10 February 2023

Mes kalbame apie 18-metį futbolininką, kuris debiutuoja „Serie A“. Tai parodo pilną trenerio pasitikėjimą tiek fiziniais duomenimis, tiek futbolininko futbolo IQ“, – savo komentarą pradėjo A. Klimavičius.

Mažeikietis iš viso atliko 21 tikslų perdavimą iš 27. Jis taip pat 25-ą žaidimo minutę užsidirbo geltoną kortelę, o per ilgąją pertrauką buvo pakeistas.

Nepaisant to, toks jo debiutas vienoje iš stipriausių Europos lygų tapo istoriniu Lietuvos futbolui.

„Pagrindinis dalykas, kuris buvo pastebimas, tai fiziniai duomenys. Šiais laikais, kai fiziniai duomenys vaidina vieną iš pagrindinių rodiklių sėkmingoje futbolininko karjeroje, Gvidas „AC Milan“ fone, man asmeniškai, atrodė vienas iš galingiausių futbolininkų.

Ilgi ir galingi pasijungimai į zonas, iš atakos greitas grįžimas atgal į savo poziciją. G. Freidgeimas informavo, kad jo ištvermė ir intensyvumas atitinka elitinį lygį. Tai man ir matėsi aikštėje iki tol, kol apie tai sužinojau.

Be abejo yra kur tobulėti. Laimėtų dvikovų geresnis procentas ateis su laiku, o ir priešininkas buvo „AC Milan“. Perdavimai 27/21, bet reikia pripažinti, kad stengėsi žaisti aukštai, kur laiko priimti sprendimams labai mažai“, – apibendrino ekspertas.

Antrajame kėlinyje Milano futbolininkai susiėmė ir po taiklaus Olivierio Giroud smūgio galva 62-ąją minutę išsiveržė į priekį. Tai buvo vienintelis rungtynių įvartis.

Skaityti visą pranešimą