„Forbes“: didžiausias Kipro bankas uždaro Rusijos klientų sąskaitas

Prieš 1 metus 54

Didžiausias Kipro komercinis bankas „Bank of Cyprus“ siunčia pranešimus klientams iš Rusijos apie jų sąskaitų uždarymą. Manoma, kad juo paseks ir kiti Kipro bankai, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi tarptautiniu leidiniu „Forbes“.

Oficialiuose banko laiškuose pranešama apie sprendimus, priimtus dėl vartotojų duomenų neatitikimo procedūros „Pažink savo klientą“ taisyklėms.

„Bank of Cyprus“ perspėja, jog jo klientų iš Rusijos sąskaitos bus uždarytos per du mėnesius.

Savo ruožtu bendrovės „Main Partner Trust“, teikiančios visapusiškas paslaugas klientams Kipre, manymu, tokio drastiško žingsnio priežastys gali būti Rusijos mokesčių rezidento statusas, pajamos iš sankcionuoto verslo Rusijoje arba „netipiniai“ tokių klientų leidimai gyventi Kipre.

Be to, pranešama apie Rusijos klientų sąskaitų Graikijos bankų „Hellenic Bank“ ir „Alpha Bank“ padaliniuose Kipre uždarymo atvejus.

Šiuos sprendimus „Main Trust Partner“ sieja su bankų susirūpinimu dėl Jungtinės Karalystės ir JAV sankcijų, draudžiančių teikti konsultavimo, rinkodaros, informacijos technologijų, teisines, inžinerijos paslaugas Rusijos įmonėms ir asmenims.

Anot „Main Trust Partner“, panašius sprendimus gali priimti ir kiti bankai Kipre.

Skaityti visą pranešimą