Finišo teks palaukti – šį kartą Valujavičių stabdo ne gamta, o Majamio uostai

Prieš 1 metus 73

Per Atlanto vandenyną irkline valtimi irkluojantis ir šią naktį finišuoti turėjęs Aurimas Valujavičius to padaryti dar negalės, nes ir toliau susiduria su sunkumais. Šį kartą planus koreguoja ne gamta, o Majamio uostai. Keliautojas yra priverstas dar vieną naktį praleisti vandenyne

LRT korespondentas Vašingtone Augustinas Šemelis, kuris šiuo metu yra Majamyje ir laukia atplaukiančio A. Valujavičiaus, pranešė, kad uostas, kuriame buvo planuota finišuoti, šiandien keliautojo jau nebepriims. Jam tokią informaciją pateikė kauniečio sutiktuves organizuoti padedantys žmonės.

Dėl tokios situacijos, būdamas vos per 4 irklavimo valandas nuo galutinio tikslo, A. Valujavičius yra priverstas prisišvartuoti ir naktį praleisti valtyje.

„Aurimas šiuo metu yra nutolęs vos per 4 irklavimo valandas nuo tikslo, tačiau turės prisišvartuoti ir naktį praleisti vandenyne. Jis ten lauks ryto, nes joks uostas jam neduoda leidimo taip staiga atvykti.

Esmė yra ne pats jo atvykimas, o gausus būrys žmonių, kuris nori jį pasitikti. Būtent dėl to, tokios sutiktuvės čia jau yra laikomos kaip viešas renginys, o jam reikia atskiro leidimo, kurį gauti per vieną dieną yra ganėtinai sunku“, – sako Majamyje esantis LRT korespondentas A. Šemelis.

Tuo metu pirminis uostas, į kurį atplaukti A. Valujavičius buvo suplanavęs dar savaitgalį, lietuvį priimtų, tačiau dėl esančios srovės jo pasiekti kauniečiui jau nebepavyks.

Šiuo metu dar vyksta svarstymai, kuriame uoste lietuvis finišuos. Manoma, kad finišui pasirinktas uostas bus kiek arčiau Majamio miesto centro. Taip pat kol kas nėra aiškus ir tikslus laikas, kada A. Valujavičius baigs savo odisėją per Atlantą.

Lietuvis jau daugiau nei 110 dienų irkluoja iš vieno žemyno į kitą – iš Europos į Šiaurės Ameriką, taip norėdamas paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines bei tapti pirmuoju tai padariusiu lietuviu.

Skaityti visą pranešimą