Finalo ketverto MVP tapęs E.Ulanovas: fiziškumu ir gynyba lemiamu metu nulaužėme rungtynes

Prieš 1 metus 50

Kauno „Žalgiris“ Šiauliuose vykusiose Kariaus Mindaugo taurės (KMT) finalinėse rungtynėse 81:77 įveikė Jonavos „CBet“ krepšininkus.

Po rungtynių naudingiausias finalo ketverto žaidėjas Edgaras Ulanovas pripažino, kad antroje pusėje komanda prarado savo žaidimo stilių.

„Pradėjome rungtynes gerai ir geru ritmu, su daug prasiveržimų ir kamuolio dalijimusi. Buvome kažkiek šviežesni ir išprovokavome pražangas. Antroje pusėje pametėme savo veidą ir pradėjo slėgti favorito statusas. Jie pataikė kelis sudėtingus metimus, bet ketvirtajame kėlinyje vėl fiziškumu ir gynyba perlaužėme rungtynes“, – kalbėjo Kauno ekipos kapitonas.

– Daug titulų atšventėte su P.Jankūnu ir M.Kalniečiu. Neįprasta, kai juos pristato jau ne kaip žaidėjus?

– Kažkiek kelia šypseną. Komandos draugams irgi sakau, kad duokit pagarbos, pažiūrėkit, kas šalia mūsų sėdi su kostiumais. Viskas gerai, „per dantį patraukiame“, bet jie daug prisidėjo prie šito klubo. Jie nusipelnė darbus tęsti šioje organizacijoje ir žino, ką reiškia būti „Žalgirio“ dalimi.

– Ar svarbu turėti K.Evansą šalia komandos net ir po traumos?

– Sudėtinga trauma ir jo sezonas pasibaigęs, bet Keenanas nuo pirmų dienų yra labai pozityvus ir tikras profesionalas. Jis džiaugiasi už pergales, ragina po pralaimėjimų. Džiaugiamės, kad turėjome tokį Evansą aikštelėje ir tuo pačiu džiaugiamės, kad turime tokį žmogų šalia.

Skaityti visą pranešimą