FIFA atsakas į kritiką dėl pasaulio čempionato Katare: mes nedaliname moralinių pamokų likusiam pasauliui

Prieš 1 metus 75

Šiais metais Katare vyksiantis pasaulio futbolo čempionatas sulaukia nemažai kritikos, į kurią sureagavo ir FIFA.

FIFA prezidentas Gianni Infantino ir generalinė sekretorė Fatma Samoura, kaip teigiama „SkyNews“, išplatino laišką, skirtą pasaulio čempionate dalyvausiančioms komandoms.

„Prašau, sutelkime dėmesį į futbolą!

Žinome, kad futbolas negyvena vakuume, ir taip pat žinome, kad visame pasaulyje yra daug politinio pobūdžio iššūkių ir sunkumų. Tačiau prašome neleisti, kad futbolas būtų įtraukiamas į kiekvieną ideologinę ar politinę kovą.

FIFA stengiasi gerbti visas nuomones ir įsitikinimus, bet nedaliname moralinių pamokų likusiam pasauliui. [...] Dabar, per FIFA pasaulio futbolo čempionatą, turime unikalią progą ir galimybę pasveikinti ir priimti visus, nepriklausomai nuo jų kilmės, religijos, lyties, seksualinės orientacijos ar tautybės“, – rašoma „SkyNews“ cituojamame laiške.

Priminsime, kad Katare vyksiantis čempionatas sulaukia nemažai kritikos.

2021 m. „The Guardian“ skelbė, kad pasaulio čempionatui skirtose statybose jau buvo mirę 6500 užsienio darbininkų. Kaip rašoma BBC, Kataro atstovai šiuos skaičius neigia, skelbia, kad nuo 2014 iki 2020 m. statybvietėse įvyko 37 mirtys ir 3 buvo susijusios su darbu tiesiogiai.

Tarptautinė darbo organizacija, kaip skelbiama BBC, teigia, kad Kataro pateikti skaičiai neatspindi tikrosios situacijos ir teigia, kad vien 2021 m. Katare žuvo 50 užsienio darbininkų, daugiau nei 500 buvo sunkiai sužeisti.

AP teigiama, kad 8 Europos rinktinės dėvės širdies formos raiščius, palaikydamos antidiskriminacinę kampaniją. Kaip skelbiama BBC, tos pačios lyties santykiai yra kriminalizuoti Katare.

Kitos rinktinės Katare planuoja kitokio stiliaus tylius protestus.

Skaityti visą pranešimą