„Ferrari“ JAV atšaukia daugiau kaip 20 tūkst. automobilių, pagamintų per pastaruosius 17 metų

Prieš 1 metus 84

„Ferrari“, garsėjanti prabangiais sportiniais automobiliais, Jungtinėse Amerikos Valstijose atšaukia daugiau kaip 20 tūkst. savo kūrinių, pagamintų nuo 2005 iki 2022 m., skelbia „Fox Business“.

Liepos mėnesį Nacionalinei eismo saugumo administracijai pateiktoje ataskaitoje teigiama, kad 19 bendrovės modelių, pagamintų per pastaruosius 17 metų, gresia stabdžių gedimai. Ataskaitoje nurodoma, kad automobiliuose įrengti „neveiksmingi“ stabdžių skysčio rezervuaro dangteliai, kurie gali neužtikrinti tinkamo slėgio stabdžių sistemoje.

Dėl šių nekokybiškų dangtelių gali susidaryti vakuumas, „kuris potencialiai gali sukelti stabdžių skysčio nuotėkį, o tai gali lemti dalinį arba visišką stabdymo galimybių praradimą“.

Siekdama išspręsti problemą, bendrovė turi pakeisti automobiliuose esančius dangtelius ir įdiegti į automobilius naują programinę įrangą, kuri įspėtų apie galimą stabdžių skysčio nuotėkį. Bendrovės skaičiavimais, ši problema galimai susijusi tik su vienu procentu atšaukiamų automobilių.

Visi „Ferrari“ pardavėjai ir savininkai apie atšaukimą bus informuoti iki rugsėjo 24 d. 2021 m. spalį bendrovė taip pat atšaukė daugiau kaip 10 tūkst. modelių, parduotų 2010–2015 m. ir 2016–2019 m., dėl stabdžių gedimo.

„Ferrari“ siūlo dabartiniams vairuotojams, jei jie susiduria su įspėjimu apie mažą stabdžių skysčio kiekį, nedelsiant „pasitraukti nuo kelio, kai tik bus saugu, o tada susisiekti su „Ferrari Roadside Assistance“ specialistais ir pasirūpinti, kad automobilis būtų nuvilktas iki artimiausio įgaliotojo „Ferrari“ atstovo“.

Šis atšaukimas sudaro nemažą dalį visų per pastaruosius 17 metų parduotų italų gamintojo automobilių Šiaurės Amerikoje.

Vieninteliai nuo 2005 m. parduoti modeliai, kurie nebuvo įtraukti į atšaukimo ataskaitą, yra „575M Maranello“, 599 GTB, SF90 ir 296. Klientai, kuriuos paveikė šis atšaukimas, dėl pagalbos gali kreiptis tiesiogiai į bendrovę jos interneto svetainėje.

Skaityti visą pranešimą