Fantastinė karjeros pabaiga – I.Bourousis išvedė gimtojo miesto komandą į aukščiausią Graikijos lygą

Prieš 2 metus 117

Ioannis Bourousis užbaigė savo karjerą taip, kaip tik galima pasvajoti.

Šį sezoną graikas praleido gimtojo miesto Kardicos ASK komandoje ir prisidėjo prie to, kad ši laimėtų istorinį bilietą į aukščiausią Graikijos lygą. Taip nutiko pirmąsyk miesto istorijoje. 

Kardicos komanda triumfavo Graikijos antrojo diviziono reguliariajame sezone. Iškart po to 38-erių graikas paskelbė – jis baigia karjerą.

„Šios akimirkos nekeisčiau į nieką“, – trofėjų keldamas į viršų sakė legendinis graikas.

I.Bourousio statistika per 24 minutes siekė 17 taškų, 7 atkovotus kamuolius, 3 perdavimus ir 23 naudingumo balus.

Tuo tarpu Kardicos ekipa 100:66 nušlavė Atėnų „Amyntas“ klubą.

💯👏 Ο τεράστιος Γιάννης Μπουρούσης έκλεισε την πλούσια καριέρα του όπως της άξιζε!

🏆 Με ένα τρόπαιο με την ομάδα της καρδιάς του, την Καρδίτσα.

Και είναι το πιο γλυκό γιατί είναι της ανόδου στη Basket League.

Μια τεράστια καριέρα δυστυχώς έφτασε στο τέλος της. pic.twitter.com/QrouKibZro

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) May 7, 2022

Nepaisant amžiaus, veteranas dominavo Graikijos antrojoje lygoje. I.Bourousio šio sezono statistika siekė 16,4 taško, 6,9 atkovoto kamuolio, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 20,5 naudingumo balo per 21 minutę.

38-erių aukštaūgis profesionalo karjerą pradėjo 2001 metais, kai prisijungė prie Atėnų AEK klubo. Vėliau jis žaidė Barselonoje, Pirėjo „Olympiacos“, Milano „AX Armani“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“, Atėnų „Panathinaikos“ komandose.

2017 metais graiko karjera krypo į Kiniją, o po dvejų metų jis grįžo į Europą, kur gynė Las Palmo „Gran Canaria“ garbę. 2020-aisiais I.Bourousis grįžo į gimtinę, prisijungė prie Atėnų „Peristeri“ klubo, o šį sezoną pirmąkart atstovavo gimtojo miesto ekipai.

I.Bourousis 2015 m. yra tapęs Eurolygos ir Ispanijos čempionu, dukart laimėjo Graikijos lygą (2002 ir 2017 m.), yra pasiekęs Ispanijos (2014 ir 2015 m.) ir Graikijos taures (2010, 2011, 2017 m.).

Kartu su vyrų rinktine aukštaūgis yra iškovojęs Europos čempionato auksą (2005 m.) ir bronzą (2009 m.).

„Bružas ir Pulkovskis“: LKL reguliaraus sezono apdovanojimai –blogiausiai dirbantis klubas, MVP, labiausiai nuvylę krepšininkai, geriausias treneris, didžiausią pažangą padaręs atletas, geriausias naujokas ir „Kylanti žvaigždė“

Skaityti visą pranešimą