F-1 treniruotės Majamyje – Sainzo ir Botto avarijos, Verstappeno gedimas ir puikus Russellas

Prieš 2 metus 106

Penktadienį naujojoje „Formulės-1“ trasoje Majamyje prasidėjo penktasis šių metų etapas ir pirmieji istorijoje važiavimai „Miami Interational Autodrome“ trasoje. Geriausią formą čia kol kas demonstruoja „Mercedes“ pilotas George`as Russellas.

Britas pirmoje treniruotėje pademonstravo antrą rezultatą, vos 0,071 sek. atsilikęs nuo čempionato lyderio Charleso LeClerco iš „Ferrari“, o antroje treniruotėje pilotai jau apsikeitė vietomis – G. Russellas buvo 0,106 sek. greitesnis.

— Formula 1 (@F1) May 6, 2022

Pirmoje treniruočių sesijoje įvyko ir pirma Majamio trasos avarija – ją patyrė „Alfa Romeo“ pilotas Valtteri Bottas, nesuvaldęs bolido septintajame posūkyje. Jis galu trenkėsi į sieną ir dėl šios avarijos nedalyvavo antroje treniruotėje.

— Formula 1 (@F1) May 6, 2022

Trasoje apsisuko, bet avarijos išvengė ir Carlosas Sainzas.

Labiausiai pirmoje treniruotėje nustebino „Williams“ pilotas Alexanderis Albonas, parodęs septintą laiką, taip aplenkdamas Lewisą Hamiltoną.

Antroje treniruotėje nepasisekė čempionui Maxui Verstappenui, kurio automobilyje teko keisti greičių dėžę, o pasirodžius trasoje sugedo bolido hidraulika, vėliau užsidegė galiniai stabdžiai. Olandas įskaitinio laiko taip ir neužfiksavo.

— Formula 1 (@F1) May 6, 2022

Dar kartą suklydęs C. Sainzas šįkart jau avarijos neišvengė ir sudaužė savo bolidą, o dukart trasoje apsisukęs Sergio Perezas rimtesnių nemalonumų išvengė.

A premature end to Carlos Sainz's FP2 session 💔#MiamiGP #F1 pic.twitter.com/Daz29vaFD1

— Formula 1 (@F1) May 6, 2022

Kur kas geriau sekėsi ir L. Hamiltonui, užfiksavusiam ketvirtą laiką su 0,241 sek. atsilikimu nuo lyderio komandos draugo G. Russello.

Antroje treniruotėje lyderių penketuką uždarė Fernando Alonso.

— Formula 1 (@F1) May 6, 2022

Šeštadienį nuo 20:00 val. Lietuvos laiku vyks trečioji treniruotė, o nuo 23:00 val. startuos kvalifikaciniai važiavimai.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą