Evanso traumą prisiminęs Maksvytis į „Fenerbahče“ kiemą nesidairo: kausimės dėl pergalės

Prieš 1 metus 42

Iki Eurolygos reguliariojo sezono finišo liko vos penkerios rungtynės, o Kauno „Žalgiris“ (15-14) penktadienį keliauja į Turkiją, kur susikaus su Stambulo „Fenerbahče“ (17-12) komanda.

Prieš išvyką „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis pabrėžė, kad laukia itin sunki dvikova.

„Kai jau liko tik penkerios rungtynės, tai visos jos svarbios tiek mums, tiek varžovui, kuris dar nėra tikras dėl savo patekimo į atkrintamąsias. Matome, kad „Fenerbahče“ bando reaguoti į pasekmes ir stiprinasi. Atvyko Tyleris Dorsey, sugrįžo Nemanja Bjelica. Tyleris pastarosiose rungtynėse nežaidė, kiek žinome, turi čiurnos traumą, bet tikimės, kad žais prieš mus.

Bus sunkios išvykos rungtynės, kur varžovus palaikys gausiai sirgaliai. „Fenerbahče“ tokia labiau gynybos komanda, nei puolimo. Bus nelengva, bet kito kelio neturime ir važiuosime dėl pergalės“, – spaudos konferencijos metu sakė „Žalgirio“ treneris. „Žalgiris“ su „Fenerbahče“ penktadienį susikaus nuo 19 val. 45 min. ir dvikovą tiesiogiai bus galima stebėti per LRT PLIUS bei portale LRT.lt.

– Pirmajame tarpusavio susitikime su „Fenerbahče“ dominavo Laurynas Birutis. Dabar pastaruoju metu remiatės mobilesniu penketu. Kiek yra galvos skausmo renkantis aukštaūgius šiai dvikovai?

– Manau, kad viską vis tiek parodys rungtynės ir turbūt reikės reaguoti. Tą daryti reiks greitai. Turime naudos su vienais aukštaūgiais, turime naudos ir su mobiliais vidurio puolėjais. Toje dvikovoje buvo taip, pastarosiose rungtynėse buvo kita taktika. Turime du variantus ir bandysime rinktis.

– Kiek tenkina dabartinė žaidėjų forma prieš dvikovą?

– Kažkiek norėtųsi, kad tas pats Isiaah Tayloras būtų turėjęs kažkokias rungtynes prieš Eurolygą. Kaip visada, kaip studentui trūksta vienos nakties. Svarbu, kad šiai dienai turime visus žaidėjus, treniruotėse dirba visi ir bandysime nueiti į tas rungtynes.

– „Fenerbahče“ vakar pralaimėjo Milano „AX Armani“ komandai. Ko būtų galima pasimokyti iš šio susitikimo?

– Įdėmiai ir įdomiai stebėjome šią dvikovą. Milanas pasižymi savo gynyba ir apribojo Stambulo ekipos veiksmus, lyderių veiksmus. Be abejo, Shabazzas Napieras buvo tas, kuris pakeitė rungtynių baigtį. Kažkokius akcentus sudėliojome ir iš šios dvikovos.

– Nekirba mintis, kaip Sh. Napieras būtų atrodęs su „Žalgirio“ marškinėliais?

– Galėjo būti žalgirietis, kaip ir visi. Mes neabejojome jo galimybėmis, bet abejojome dėl sveikatos. Jis buvo mūsų radare.

– Kiek T. Dorsey atvykimas keičia „Fenerbahče“ veidą?

– Negalėčiau pasakyti, kad jis kažkaip pakeitė komandą, dar tik įsivažiavo į rimtą, tačiau patyrė traumą. Dar nežinome, ar žais prieš mus. Ką jis padarė, tai išplėtė aikštę, mėtė tritaškius ir sudarė konkurenciją jų pagrindiniams lyderiams Nickui Calathesui ir Scottie Wilbekinui. Sudarė su jais tandemą. Manau, kad jis dar nebuvo 100 procentų įėjęs į komandą.

– Kiek jūsų planus keičia ankstyvas išvykimas į Eurolygos rungtynes?

– Iš vienos pusės, tai turime viena diena daugiau, nei įprastai. Iš kitos pusės, tai turime kitokį išvykimą. Kažkiek modeliavome treniruotes, galėjome leisti sau sunkiau padirbti ir vakar, ir šiandien. Turėsime dar vieną dieną kelionei ir atsistatymui. Žiūrint į mūsų komandą, papildoma viena diena pasiruošimui mums išeidavo į naudą.

– Pergalės atveju jus nuo „Feberhače“ skirtų tik vienas laimėjimas. Kaip vertinate, ar tai gali būti tiesioginis konkurentas dėl patekimo į atkrintamąsias?

– Visų pirma, tai žiūrime į savo reikalus. Reikia laimėti tašką, gaila, kad su „Olympiakos“ to padaryti nepavyko. Nesinori apie kitą komandą kalbėti, bet buvo su „Fenerbahče“ ir pirmo rato pabaigoje, kai kažkiek taškų prarado. Reikia pastudijuoti tvarkaraštį, gal jis sudėtingesnis. Jie turi savo planus, mes savo. Visų norime laimėti ir patekti į aktrintamąsias.

– Praėjusios rungtynės su „Fenerbahče“ įsiminė dėl Keenano Evanso traumos. Kiek dar sugrįžtate į tą momentą ir pagalvojate apie tai, kaip viskas galėjo susiklostyti?

– Be abejo. Teko stebėti tą dvikovą ruošiantis ir analizuojant, iškilo tie prisiminimai. Viskas būtų buvę kitaip, blogiau, geriau. Tuo metu atrodė, kad buvo labai blogai.

– Kaip sekasi I. Taylorui sugrįžti į ritmą?

– Neblogai. Kaip ir minėjau, jis teoriškai galėjo žaisti su „Neptūnu“ pasaugant jį. Bandėme grąžinti į formą per treniruotes, per ne kontaktinį krepšinį. Tikimės, kad tas mūsų darbas nenueis veltui, o koks jis svarbus mums matėme per praeitą dvigubą Eurolygos savaitę.

Skaityti visą pranešimą