Europos „Cross Country“ taurės varžybose Kalvarijoje triumfavo Nerimantas Jucius

Prieš 2 metus 111

Šeštadienį Kalvarijoje plačiausioje Lietuvos „Cross Country“ trasoje vyko Europos „Cross Country“ taurės pirmojo etapo varžybos, greičiausiam motociklininkui iš Lietuvos Nerimantui Juciui ir keturratininkui Renatui Jegorovui neprilygo varžovai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Suomijos, praneša LMSF.

Tai pirmasis iš dviejų šiais metais suplanuotų Europos taurės etapų. Antras etapas vyks gegužės 28 dieną Lahti mieste Suomijoje. Tuo pat metu vyko ir Lietuvos „Cross Country“ čempionato ketvirtasis etapas.

Europos Taurės ir Lietuvos čempionato trečiojo etapo „Cross Country“ varžybose startavo 181 sportininkas, iš jų Europos Taurės varžybų įskaitoje varžėsi – 24 atletai. Tačiau labiausiai stebino keturračių antplūdis. Prie starto išsirikiavo net 39 šios klasės sportininkai. Lietuvos čempionate startavo 140, o Europos Taurės varžybose – 41 sportininkas.

Lyginant su pernykštėmis Europos taurės varžybomis beveik dešimties kilometrų trasa buvo atnaujinta. Dalyviai turėjo ją įveikti sukdami ratus dvi valandas tik šiemet į priešingą pusę nei pernai. Pajėgiausių motociklininkų važiavimas vyko atskirtai nuo Lietuvos čempionate startuojančių pradedančiųjų sportininkų.

Triumfavo Nerimantas Jucius

Europos „Cross Country“ taurės etape nuo pat starto linijos į priekį išsiveržęs N. Jucius nesulaukė rimtos konkurencijos nei iš tautiečių, nei iš užsieniečių. Nerimantas pripažino, kad tai buvo gan sunkios varžybos. Kalvarijos trasa buvo greita, pradžioje kiek slidoka, reikalaujanti koncentracijos, tačiau per dvi varžybų valandas lyderis įsivažiavo bei finišavo net vienos minutės persvara prieš artimiausią varžovą iš Estijos. Antras finišavo estas Tanelis Raukas, o trečias – Džiugas Kazakevičius.

Senjorų klasėje nepavejamas buvo suomis Mika Karma, kitas dvi prizines vietas laimėjo Mindaugas Kaškonas ir Liutauras Maciulevičius.

Moterų klasėje triumfavo Lietuvos atstovė Milda Veverskė. Antroje vietoje finišavo Vilma Snapšytė, o Raimonda Biguzaitė trečia.

Penktasis Lietuvos „Cross Country“ čempionato etapas vyks gegužės 21 dieną Kupiškyje.

Rezultatai pagal klases.

Open klasė:

1. Nerimantas Jucius
2. Tanelas Raukas, Estija
3. Rytis Garbačiauskas

Junior klasė:

1. Džiugas Kazakevičius
2.Marius Adomaitis
3. Liutauras Maciulevičius

Senior klasė:

1. Mika Karma, Suomija
2. Mindaugas Kaškonas
D3. anielius Žoštautas

Moterų klasė:

1. Milda Veverskė
2. Vilma Šnapšytė
3. Raimonda Biguzaitė

Keturračiai 4x2

1. Renatas Jegorovas
2. Gediminas Volkavičius
3. Miroslawas Wojnowski, Lenkija

Keturračiai 4x4

1. Hegri Suttas, Estija
2. Sylwesteris Swierczewski, Lenkija
3. Rolandas Mankus

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą