Europos čempionate traumą patyrusiam imtynininkui Knystautui buvo atlikta skubi operacija

Prieš 1 metus 69

Europos imtynių čempionate dėl bronzos medalio kovojusį Mantą Knystautą mažajame finale sustabdė trauma. Iš karto po kovos Zagrebe jam buvo atlikta kojos operacija. Pasak trenerio, reabilitacija turėtų trukti apie 3-is mėnesius.

Sunkiasvorių mažajame finale 28-erių metų Mantas Knystautas susitiko su gerai pažįstamu varžovu – metais jaunesniu norvegu Oskaru Marviku.

Abu imtynininkai – pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai. Norvegas jį iškovojo 2021-aisiais, lietuvis – pernai rugsėjį.

Prieš pusmetį Belgrade vykusiame pasaulio čempionate imtynininkų keliai buvo susikirtę ketvirtfinalyje. Tuomet kovą gana tvirtai 5:1 laimėjo M. Knystautas, bet Europos čempionate Zagrebe akistatą geriau pradėjo jo varžovas.

„Buvo įtempta kova iš tikrųjų. Viskas sprendėsi, Mantas, kaip sakoma pralošinėjo po pirmo kėlinio, ten pora klaidų padarė, pralošėm 2:3, bet antrą kėlinį planas buvo lyg viskas gerai ėjosi. Tik pritrūko laiko tarpo, viskas ėjosi pagal planą“, – kalbėjo Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Deja, Mantą Knystautą sustabdė trauma – pergalę 7:2 iškovojo O. Marvikas.

„Vyksta mūšis tarp dviejų gigantų, žinot. Jie stumdosi ir Mantas eidamas atgal ne taip koją pastatė, gavosi, kad savo svoris, dar prisidėjo ir priešininko svoris, tai 200 kilogramų nusileido ant čiurnų. Gavosi šleivikaulio, man atrodo,lūžis ir raiščiai nuplyšo čiurnos. Tai reikėjo skubiai – nuvažiavus į ligoninę padarėm tyrimus. Ir daktarai pasakė, kad kuo greičiau reikia padaryti operaciją, nes kitaip bus blogiau. Tai vakar vakare išoperavo, dabar jis ligoninėj, aplankėm. Viskas gerai. Rytoj bandysim jį parsivežti į Lietuvą“, – teigė M. Ežerskis.

Medikai sako, kad operacija praėjo sėkmingai, bet reabilitacija gana ilga – apie tris mėnesius. Pasak trenerio, pagrindiniai šio sezono M. Knystauto tikslai nesikeičia – kelialapis į Paryžiaus olimpines žaidynes. Kova dėl jo prasidės rugsėjį pasaulio čempionate Belgrade, vėliau vyks dar du atrankos etapai.

Vakar traumas Europos imtynių čempionate patyrė ir Kristupas Šleiva bei Justas Petravičius. Juodasis šeštadienis, sako Lietuvos rinktinės treneris. Tačiau, pasak jo, imtynės tokia sporto šaka, sportininkai jas patiria gana dažnai.

Skaityti visą pranešimą