Europoje pergalingai startavęs Kurtinaitis: manau, kad žaidėme solidžiai

Prieš 1 metus 86

Rimo Kurtinaičio treniruojama „Wovles“ komanda sėkmingai pradėjo savo tarptautinį sezoną. „Vilkai“ antradienį FIBA Europos taurės turnyro atrankos starte 83:72 (15:21, 29:23, 17:15, 22:13) įveikė Salonikų „Aris“ ekipą.

„Wolves“ komanda pergalės pamatus pasiklojo idealiai sužaisdami lemiamas rungtynių minutes, kuomet laimėjo atkarpą 16:6.

„Sunkiai įsitraukėme į rungtynes. Truputį nesilaikėme numatyto plano. Gerai, kad vėl susikaupėme, sugrįžome ir užbaigėme solidžiai. Patenkintas gynyba, ta pačia puolimo organizacija. Jau keli žaidėjai komandoje gali patys kurti, man tai yra svarbu. Manau, kad žaidėme solidžiai“, – po dvikovos kalbėjo R. Kurtinaitis.

Jau trečiadienį „Wolves“ ekipos laukia kova atrankos turnyro pusfinalyje su šeimininkų „Rilski Sportist“ komanda iš Bulgarijos. Tiesa, kaip atskleidė „Wolves“ strategas, apie varžovus kol kas rasti informacijos yra ganėtinai sunku.

„Nelabai ką galiu pasakyti. Neturime jokios vaizdo medžiagos, bandysime surinkti informaciją. Iš bendro išsilavinimo žinau, kad bulgarai bus agresyvūs, galintys kurti. Neradome net jų sudėties, nėra įkelta ir FIBA puslapyje. Galvoju, kad dar susirinksime tą informaciją. Mes žinome savo gynybos, puolimo principus.

Jei negausime medžiagos, tai teks žvalgybą pravesti rungtynėse, pažiūrėti, kaip jie ginasi, o tada dar turėsime tris kėlinius tas silpnąsias vietas išnaudoti“, – tikino R. Kurtinaitis.

„Wolves“ ir „Rilski Sportist“ dvikova trečiadienį prasidės 20 valandą.

Pergalės atveju dėl bilieto į grupių etapą finale „Wolves“ susikautų su Haifos „Hapoel“ (Izraelis) ir Joensū „Kataja Basket“ (Suomija) poros nugalėtojais. Finalinė dvikova vyktų penktadienį.

Skaityti visą pranešimą