Eurolygos jaunimo turnyre siaučia Vokietijai atstovaujantis šešiolikmetis lietuvis

Prieš 1 metus 53

Patruose vyksta antrasis Eurolygos jaunimo turnyro atrankos etapas. Miunchene iki finalo nužygiavo Kauno „Žalgirio“ jaunimas, lietuviškas akcentas yra ir Graikijoje.

Vechtos RASTA gretose ryškiu žaidimu pasižymi už varžovus metais jaunesnis Roy’us Krupnikas. 16 metų 185 cm ūgio gynėjas per tris mačus sklidinai pildė statistikos protokolą.

Prieš šeimininkus Patrų „Promitheas“ jis surinko 21 taškų, 8 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus, prieš Šolės „Cholet“ – 23 taškus (4/9 tritaškių), prieš Badalonos „Joventut“ – 17 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 9 rezultatyvius perdavimus.

Gynėjo vidurkiai – 29 minutės, 20,3 taško (39 procentai tritaškių), 5 atkovoti kamuoliai, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 11,3 naudingumo balo. Visame turnyre jis pirmauja pagal pelnomus taškus. Jo skaičius gadina itin dažnos klaidos (7,3 per rungtynes), o taiklumą subjaurojo prieš „Joventut“ nekritę dvitaškiai (2/15).

RASTA laimėjo vieną iš trijų mačų bei iškrito iš kovos dėl turnyro nugalėtojų titulo. Jų sekmadienio varžovas ir galima galutinė pozicija paaiškės pasibaigus grupių etapui.

R.Krupnikas yra lietuvis, tačiau jau seniai tobulėja Vokietijoje ir praėjusią vasarą atstovavo būtent šios šalies jaunimo rinktinei. Rostoko mieste jis tobulėja tėvo Simo Krupniko treniruojamoje jaunimo komandoje.

Su Rostoko „SeaWolves“ klubu R.Krupnikas jau spėjo debiutuoti ir aukščiausioje Vokietijos lygoje, minutei išbėgdamas sausio 3-osios mače prieš Miuncheno „Bayern“.

Turnyre žiba ir daugiau intriguojančių jaunuolių – 19,5 taško renka Izraelio krepšinio viltis Benas Sarafas, 12,3 taško, 13 atkovotų kamuolių ir 4,7 bloko fiksuoja „Joventut“ atstovaujantis Portugalijos vunderkindas Rubenas Prey'us, Vilerbano ASVEL gretose pirmuosius žingsnius žengia Victoro Wembanyamos jaunėlis brolis 15 metų 200 cm ūgio Oscaras Wembanyama.

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 11, 2023

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ aštuoneto šansai, nurašytos komandos, svarbų „X faktorių“ turinti ekipa, blogiausi treneriai, neįdomiausios stebėti ekipos ir kaip atrodys atkrintamųjų poros

Skaityti visą pranešimą