Estų ministro dovanėlė Prigožinui – antrankiai, lauksiantys Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme

Prieš 1 metus 58

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu sakė paruošęs „dovaną“ Rusijos oligarchui ir privačios karinės bendrovės „Wagner“ savininkui Jevgenijui Prigožinui. 

U. Reinsalu socialiniame tinkle „ Twitter “ paskelbė vaizdo įrašą su juo. Anot jo, tai yra atsakas į „kruviną“ kūjį, kurį J. Prigožinas nusiuntė į Europos Parlamentą.

„Mes matėme, kaip Rusijos samdinys Prigožinas pasiuntė savo kruviną plaktuką į Europos Parlamentą. <...> Norėčiau, kad jis priimtų mūsų mažą dovanėlę, kuri jo laukia Hagoje“, – pabrėžė ministras, rodydamas į dėžutėje įdėtus antrankius.

Ministras teigė, kad antrankius nusiųs į Tarptautinio Baudžiamojo Teismo būstinę, esančią Hagos mieste, – ten jie lauks J. Prigožino ir jo bendrininkų už jų nusikaltimus prieš Ukrainos žmones.

As we witnessed Russian mercenary Prigozhin send his bloody hammer to @Europarl_EN I’d like him to accept our little gift also that is waiting for him in #Hague. pic.twitter.com/jTXx6Z4tUO

— Urmas Reinsalu (@UrmasReinsalu) November 25, 2022

J. Prigožinas trečiadienį pranešė, kad į Europos Parlamentą nusiuntė kūjį. EP trečiadienį priėmė rezoliuciją, kuri skelbia Rusiją terorizmą remiančia valstybe.

Kūjis tapo brutalaus rusų karių ir samdinių elgesio simboliu, kai prieš kelias savaites internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota kaip vieną iš nelaisvės Ukrainoje susigrąžintą rusų samdinį jo bendražygis mirtinai užtalžo kūju.

J. Prigožinui priklausanti „Concord Group“ patvirtino, kad tikėjosi tokio EP sprendimo, todėl jis, pasitaręs su savo vadais, esą nusprendė sureaguoti „perduodamas informaciją“, tai yra, nusiųsdamas kūjį, rašė „The Moscow Times“.

Trečiadienį prieš EP tinklalapį buvo surengta didelė kibernetinė ataka, už kurią atsakomybę prisiėmė prorusiški programišiai.

Trečiadienį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame vienas J. Prigožino bendražygių laiko smuiko dėklą su jame patalpintu kūju ir užrašu „PVK (privati karinė kompanija – LRT.lt) Wagner“, ant kūjo matyti dirbtinio kraujo dėmės.

Skaityti visą pranešimą