Estijos parlamente prisaikdinta nauja Kallas Vyriausybė

Prieš 1 metus 78

Estijos parlamente pirmadienį buvo prisaikdinta nauja Kajos Kallas vyriausybė. Darbą pradeda koalicinė vyriausybė, sudaryta iš centristinės Reformų partijos, dešiniosios partijos „Isamaa“ („Tėvynė“) ir Socialdemokratų partijos (SDE).

Naujoje K. Kallas vyriausybėje centristinei Reformų partijai atstovaus gynybos ministras Hanno Pevkuras, kaimo reikalų ministras Urmas Kruuse, finansų ministrė Keit Pentus-Rosimannus ir socialinės apsaugos ministrė Signe Riisalo.

„Isamaa“ deleguoti vyriausybės nariai yra verslo ir informacinių technologijų ministras Kristjanas Jarvanas, švietimo ir mokslo ministras Tonis Lukas, teisingumo ministrė Lea Danilson-Jerg, viešojo administravimo ministrė Riina Solman ir užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu.

Estijos socialdemokratų partijai vyriausybėje atstovaus aplinkos ministras Madis Kallas, kultūros ministrė Piret Hartmann, ekonomikos ir ryšių ministrė Riina Sikkut, vidaus reikalų ministras Lauri Laanemetsas bei sveikatos apsaugos ir darbo ministras Peepas Petersonas.

Skaityti visą pranešimą