Estijoje įmonė moka papildomą premiją darbuotojui, jei jis į darbą važiuoja dviračiu

Prieš 1 metus 72

Judumo metų proga įmonės galvoja apie įvairius būdus, kaip paskatinti žmones būti aktyvesnius ir kasdien naudoti įvairius aktyvaus judėjimo būdus. Tačiau niekas nemotyvuoja taip veiksmingai, kaip pinigai, rašo tinklalapis postimees.ee.

Sporto ir laisvalaikio prekių tinklas „Hawaii Express“ nusprendė pakelti savo aktyvaus gyvenimo kultūrą į kitą lygį ir pradės mokėti darbuotojams premiją už kiekvieną dieną, kai jie į darbą važiuoja dviračiu. Tai žingsnis, kurį verta pamėgdžioti ir kuris galėtų paskatinti daugiau žmonių, ypač mažuose miesteliuose ir kaimo vietovėse, į darbą važiuoti dviračiu arba eiti pėsčiomis.

Nors premija „Hawaii Express“ darbuotojams neatneš didelių turtų, bendrovės generalinis direktorius Alo Maidla sako, kad premija neabejotinai sukels naujo pobūdžio susidomėjimą tarp sportą mėgstančių darbuotojų.

„Už kiekvieną dieną, kai darbuotojas į darbą atvyksta dviračiu, mokame tris eurus papildomai. Nesvarbu, kokį atstumą darbuotojas turi nuvažiuoti iki darbo ar kokios oro sąlygos lauke. Aiškiname, kad tai nėra suma, kuri privers darbuotojus kategoriškai keisti savo dabartinius judėjimo įpročius. Tačiau iš tikrųjų ne to ir siekiama – mūsų siūloma nedidelė premija paįvairina mūsų darbo gyvenimą, sukuria tam tikrą konkurencinį momentą su kolegomis ir su savimi bei leidžia mums pasidovanoti sau mažą dovanėlę – kasdien važinėti dviračiu“, – sakė A. Maidla.

Pasak generalinio direktoriaus, naujosios skatinimo sistemos tikslas – dar aiškiau atskirti įmonės vidaus kultūrą nuo jos viešai skelbiamos informacijos. „Visada skatiname žmones rinktis dviratį kaip kasdienę transporto priemonę, sakydami, kad važiavimas dviračiu yra saugus ir sveikas pasirinkimas ištisus metus. Norime, kad mūsų komandos nariai būtų patys tikriausi šių minčių skleidėjai. Kiekvienas, kuris savo elgesiu įtvirtina mūsų idėjas ir padeda siekti pokyčių visuomenėje rodydamas gerą pavyzdį, nusipelno apdovanojimo“, – aiškino A. Maidla.

Tai tik vienas iš įmonės veiklos, kuria siekiama remti sportišką darbuotojų gyvenimo būdą, elementų. Nemokamas dviračių ir slidinėjimo įrangos išbandymas, įvairios nuolaidos ir nemokamas dalyvavimas įvairiuose sporto renginiuose taip pat yra svarbi skatinamųjų priemonių paketo, kuriuo darbuotojai nuolat aktyviai naudojasi, dalis.

A. Maidla pridūrė, kad, viena vertus, tai padeda užtikrinti gerą darbuotojų fizinę ir psichinę formą. Kita vertus, sportuodami darbuotojai tampa geresniais specialistais. „Užsiimdami įvairiomis sporto šakomis mūsų darbuotojai įgyja asmeninės patirties, kuri leidžia mums duoti labai gerų profesionalių patarimų klientams, perkantiems sporto įrangą“, – pridūrė A. Maidla.

Įmonėje dirba 77 darbuotojai, todėl maksimali investicija, skirta finansuoti naują priemoką, būtų apie 5 000 eurų per mėnesį.

Skaityti visą pranešimą