Ekspertai: po aneksijos Rusija turės problemų

Prieš 1 metus 74

Analitikai teigia, kad oficialieji Rusijos asmenys iš anksto paruošė ir sufalsifikavo referendumų rezultatus prisijungimo prie Rusijos naudai, o tai darė versdami okupuotose teritorijose gyvenančius piliečius „balsuoti“ už Rusijos aneksiją.

Įvykę vadinamieji „referendumai“ reiškia, kad dabar Rusijos prezidentas tarsi turi pagrindą paskelbti apie Rusijos okupuotų Ukrainos teritorijų aneksiją.

Išvakarėse Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pranešė, kad V. Putinas greičiausiai tai padarys penktadienį, rugsėjo 30 dieną, kreipdamasis į šalies parlamentą.

ISW jau anksčiau skelbė, kad V. Putinas neteisėtai aneksuos okupuotas Ukrainos teritorijas jau iki spalio 1 dienos ar netrukus po šios datos, kad galėtų į įprastinį šaukimą į Rusijos armiją rudenį įtraukti ir okupuotų Ukrainos teritorijų piliečius.

Anot analitikų, neteisėta Rusijos okupuotų teritorijų aneksija pareikalaus kurti naujų biurokratinių aparatų, dėl kurių Rusijos valdžiai greičiausiai teks įdėti papildomų pastangų, o tai baigsis biurokratiniu susiskaldymu ir įtampa tarp neseniai neteisėtai aneksuotų Ukrainos dalių okupacinių valdžių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą