„Eismo sąlygos prastėja ne valandomis, bet minutėmis“: sugrįžusi žiema sukaustė Vilnių, nusidriekė milžiniškos spūstys, stringa autobusai

Prieš 1 metus 61

Pirmadienio vakarą Vilniaus gatves sukaustė didžiuliai kamščiai. Eismo sąlygas ypač blogina popietę pradėjęs kristi stiprus sniegas. Dėl prastų vairavimo sąlygų pasipylė avarijų, stringa sunkiasvoris ir viešasis transportas.

Maždaug 18.30 val. didžiausi kamščiai formuojasi Žirnių ir Liepkalnio gatvių sankryžoje, ties šv. Petro ir Povilo bažnyčios žiedu, bei Geležinio Vilko gatvėje ties Senamiesčiu.

Sudėtinga situacija susidariusi ir Ozo gatvėje ties prekybos centrais „Ozas“ ir „Akropolis“ bei Konstitucijos prospekte.

Kai kuriuose miesto vietose pranešama apie avarijas. LRT.lt skaitytojas praneša, kad Justiniškių ir Rygos g. sankryžoje susidūrė automobiliai. Justiniškių gatve link centro nevažiuoja troleibusai.

Apie dar vieną incidentą liudininkai praneša kelyje Bajorai–Avižieniai. Čia dėl eismo įvykio gatvė laikinai nepravažiuojama, vairuotojai raginami rinktis kitus maršrutus.

LRT.lt skaitytojas portalui praneša, kad Žirnių ir Liepkalnio gatvių sankryžoje dėl sudėtingų eismo sąlygų sunkvežimiai negali užvažiuoti į kalną.

„Atrodo, kad eismo sąlygos prastėja ne valandomis, bet minutėmis. Situacija tragiška, sunkvežimiai ir autobusai neužkyla į įkalnes. Tvyro chaosas. Tiesa, bevažiuojant iš Liepkalnio į centrinę miesto dalį mačiau ne vieną „Grindos“ kelininkų automobilį. Tad žmonės dirba“, – rašė vilnietis.

Automobilių kelių direkcijos 16 val. duomenimis, didžiojoje šalies dalyje tiek pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai, tiek ir mažesnio intensyvumo rajoniniai keliai šlapi, daug kur provėžoti, padengti pažliugusiu sniegu. Rajoniniuose keliuose daug kur susiformavęs pažliugusio, puraus ar prispausto sniego sluoksnis.

Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daugelyje rajonų numatomi krituliai, kai kur formuosis plikledis. Vėjas bus pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, 8–13 m/s, gūsiai sieks 15–20 m/s, pajūryje – iki 23 m/s. Žemiausia oro temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Skaityti visą pranešimą