Dvi Lietuvos: kol Vilniuje šviečia saulė, Kauną užklupo eismą suparalyžiavęs sniegas

Prieš 1 metus 67

Porinkiminį rytą Lietuvoje skirtingos ne tik kandidatų į savivaldą nuotaikos, tačiau ir eismo sąlygos. Štai sostinėje nuo pat ryto nors ir santykinai vėsu, tačiau oras išties geras, pro debesis neretai pasirodo saulė. Tuo metu Kauną pirmadienį užklupo gausus snygis, daliai vairuotojų pakišęs koją.

Kaip pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija, pirmadienio rytą sudėtingesnės eismo sąlygos dėl snygio yra vakarų ir šiaurės vakarų Lietuvoje. Čia kelių dangos daug kur provėžotos, padengtos pažliugusiu, prispausto, puraus sniego sluoksniu.

Anot kelininkų, likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia drėgnos, šlapios, tačiau pietų, rytų ir šiaurės rytų Lietuvoje vietomis slidžios dėl plikledžio. Tuo metu mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje yra provėžoti, slidūs, padengti prispausto, pažliugusio, puraus sniego sluoksniu.

Bene ryškiausi skirtumai matomi tarp Vilniaus ir Kauno. Sostinėje, šviečiant saulei, eismo sąlygos pakankamai geros, bent jau pačiame mieste vairuotojams keblumų nekilo. Visai kitokia situacija pirmadienio rytą vairuotojus pasitiko laikinojoje sostinėje.

Užklupus gausiam snygiui, vietomis Kauno apylinkėse keliai ir gatvės tapo sunkiau pravažiuojamos, nusidriekė automobilių spūstys, neišvengta ir avarijų.

„Tik ką nustojo snigti, normaliai varė. Atrodo, kad sugrįžo žiema. Labai stipriai neprisnigo, bet labai tikėtina, kad gali būti vietomis slidu“, – LRT.lt teigė viena kaunietė.

Vairuotojai įspėja, kad pavojingos eismo sąlygos ir spūstys pasitinka net ir pagrindiniame šalies kelyje Kaunas–Vilnius, taip pat kamštis susiformavo Užliedžių kelyje. Dar vienas vairuotojas užfiksavo į eismo įvykį patekusį keleivinį autobusą, kuris praktiškai nuslydęs į griovį.

„Ir kas galėjo pagalvoti, kad dar žiema sugrįš. Matyt, druska baigėsi, neužteko pabarstyti“, – ironiškai rašė vairuotojas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad šiandien daugelyje rajonų numatomi trumpi, daugiausia nedideli krituliai, vyraus sniegas. Vietomis pustys, bus plikledis. Aukščiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 šilumos.

Kovo 7-osios naktį vietomis pasnigs, vyraus nedidelis sniegas, dieną Vakarų Lietuvoje daug kur numatomi krituliai, vyraus sniegas. Vietomis plikledis, dieną pustys. Dieną vakariniuose rajonuose pietų vėjo gūsiai kai kur sieks 15 m/s.

Temperatūra naktį 2–7, šiaurės rytiniuose rajonuose vietomis 8–12 laipsnių šalčio, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos.

Skaityti visą pranešimą