Durų rankenų gidas: kaip rasti geriausias?

Prieš 1 metus 67

Renkantis durų rankenas siūlome tartis su specialistais, kurie jomis prekiauja. Tai didina tikimybę, kad rasite tokias, kurios geriausiai tinka konkrečioms durims, žinoma, taip pat ir atitinka Jūsų asmeninius poreikius. Kadangi šiuo metu patikimos durų rankenos yra vis dažniau perkamos internetu – iš nuotraukos bei perskaičius aprašymus – reikia detaliai įsivertinti kelis aspektus, kurie gali padėti rasti variantą, kuris visomis prasmėmis patenkina Jūsų lūkesčius.

Žemiau pateiksime niuansus, kuriems verta skirti kuo daugiau dėmesio. Esame tikri, kad tokiu atveju rasta rankena konkrečioms durims – tiks labiausiai.

  • Kaina

Ar ieškomos rankenos, ar durys, ar bet kas kitas, ko reikia namams – dažniausiai pirmas aspektas yra kaina. Norisi geros kokybės, tačiau taip pat tikimasi, kad ji nebus labai brangi. Ar tai yra įmanoma? Tikrai taip. Dėl bene labiausiai ir plinta pirkimas internetu. Galima labai patogiai palyginti konkurentų pasiūlymus. Juk labai dažnai to paties modelio rankena kainuoja pas skirtingus prekybininkus labai įvairias sumas, o kai palyginti opcijas galima neišėjus iš namų – patogu.

Taip pat siūlome nepamiršti, kad galima rankenas pirkti ir per akcijas. Tai puiki galimybė sumokėti mažiau, tačiau būti ramiu, kad rasite tai, ko jums reikia. Tik svarbiausia pirkti iš tų gamintojų, kurie prekiauja legaliai, siūlo sertifikuotus gaminius.

  • Išmanumas

Kitas aspektas, kuriam reikia skirti dėmesio, yra rankenų išmanumas. Anksčiau išmanios rankenos buvo verslininkų pasirinkimas. Šiuo metu vis dažniau yra pasirenkamos privačių asmenų, kurie nori gyventi ne tik patogiau, tai yra, nepergyventi, kad namų raktas gali būti pamestas, tačiau taip pat ir saugiau. Kadangi išmanių rankenų kainos taip pat krenta – vis daugiau žmonių svarsto tokią opciją bei supranta, kad tai yra ilgaamžis pirkinys, kuris tikrai atsiperka.

  • Estetika

Kitas aspektas yra patrauklumas. Kaip ir renkantis duris, taip ir rankenas dažniausiai norisi harmoningo derinio, kuris tiktų ir namų interjere bei eksterjere. Džiugu, kad šiuo metu estetine prasme rankenų pasiūla yra tokia plati. Tai suteikia galimybę kiekvienam ir kiekvienai rasti tokius modelius, kurie tinka labiausiai. Nuo tokių, kurie kvepia klasika, atrodo nuostabiai, iki tokių, kurie dažniausiai siejami su modernumu, galbūt net ir minimalizmu.

  • Gamintojas

Kad ir kokios produkcijos ieškote – taip pat visada siūlome daugiau dėmesio skirti ir gamintojams. Visada verta remtis kitų žmonių nuomonėmis, patirtimis, kurios padeda geriau suprasti ko galima tikėtis. Faktas, kad vieni prekiniai vardai yra giriami labiau nei kiti. Ne visada Jūsų bei kitų žmonių nuomonės sutaps ir tai yra normalu. Tačiau kai vertinami gamintojai ir komentarai apie juos – dažniausiai galima bent jau kiek pagreitinti bei palyginti paieškas.

  • Medžiaga

Rankenos taip pat kinta ir medžiaga iš kurios yra pagamintos. Dažniausiai lauko durų rankenos yra gaminamos iš nerūdijančio plieno. Taip pat galimos ir iš plastiko, net medinės. Medžiaga lemia ne tik kokybę, tačiau taip pat ir estetiką.

  • Lauko arba vidaus

Galiausiai, rankenos taip pat klasifikuojamos pagal tai, ar jos yra skirtos lauko arba kambario durims. Šiuo atveju tokia klasifikacija yra labai svarbu ir padeda tikrai rasti geriausią variantą. Juk dažniausiai pagal tai, kokiose durys bus montuojamos, kinta ir medžiagos iš kurių pagamintos, taip pat, durų išmanumas, net estetika.

Skaityti visą pranešimą