Dulkys: Lietuvoje formuojama gelbėjimo komanda, išvyksianti į Turkiją

Prieš 1 metus 67

Sveikatos apsaugos ministras trečiadienį paskelbė, kad šiuo metu Lietuvoje yra formuojama gelbėjimo komanda, kuri išvyks į Turkiją padėti nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems gyventojams. Šia žinia ministras pasidalino savo „Facebook“ paskyroje.

„Tragediją išgyvenanti Turkija – ne viena. Šiuo metu Lietuvoje formuojama gelbėjimo komanda, kurioje bus ir penki Kauno greitosios medicinos pagalbos darbuotojai – vienas medikas ir keturi paramedikai. Peržiūrime, ką galima pasiūlyti turkams iš medicinos priemonių – visa tai vyks kartu su gelbėtojais.

Pirmadienį Turkiją ir Siriją vienas po kito sukrėtė stiprūs žemės drebėjimai, dėl kurių buvo sugriauta tūkstančiai pastatų. Žuvusių skaičius artėja prie 8 000, sužeistų daugiau nei 20 tūkst., tūkstančiai dingusių, tikėtina, liko po griuvėsiais. Gelbėjant juos brangi kiekviena minutė“, – įraše „Facebook“ skelbia ministras A. Dulkys.

Apie tai, kad į žemės drebėjimo nuniokotą teritoriją siunčia humanitarinę pagalbą bei gelbėtojų komandą anksčiau pranešė ir kitos pasaulio valstybės.

LRT.lt jau skelbė, kad pirmadienio rytą Turkijos ir Sirijos pasienio teritoriją sudrebino galingas 7,8 balo stiprumo žemės drebėjimas.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, abiejose šalyse žemės drebėjimas vienaip ar kitaip galėjo paveikti 23 mln. žmonių. Negalutiniais duomenimis, žuvusiųjų skaičius abiejose šalyse išaugo iki daugiau kaip 8 100.

Skaityti visą pranešimą