Dukart nusikėlęs gatvės remontas piktina kaunietį: kaip gali kelias mieste būti blogesnis už kaimo vieškelį?

Prieš 1 metus 93

Akacijų gatvės remonto ten gyvenantys kauniečiai laukė kelerius metus. Kauno miesto savivaldybei pranešė, kad darbai prasidės šiemet liepą, tačiau darbininkų ten nesulaukta. Vėliau miesto valdžia tikino, kad tvarkymas prasidės po Žolinės, bet gyventojai vėl bedė – darbai nevyksta. Kiek pavėluotai, bet savivaldybė teigė, kad Akacijų gatvės remontas prasidėjo šią savaitę.

Žadėjo tvarkyti liepą

LRT.lt primena, kad dar birželį Kaune, Aleksoto mikrorajone esančioje Akacijų gatvėje gyvenantis kaunietis Andrius LRT GIRDI atsiųstame laiške rašė, kad asfalto čia gyventojai laukia jau daugiau kaip dešimtmetį.

Akacijų gatvė tuo metu atrodė gana keistokai: viena dalis – duobėtas žvyrkelis, kita dalis padalyta perpus: tie, kas įsuka į gatvę nuo Seniavos plento, keliauja asfaltu, o kas išvažiuoja – žvyrkeliu. Vienoje atkarpoje žvyrkelis nuvingiuoja į kelio vidurį, kur jį įrėmina asfalto lopai.

Greta gyvenamųjų namų taip pat nestinga duobių, o po liūčių gatvė vietomis primena klampynę. Čia pat ja vaikšto ir pėstieji, nes tolėliau šaligatvio ar ko nors panašaus į jį – nė ženklo. Nutolusiose Akacijų gatvės atkarpose vairuotojai praleidžia vienas kitą, kad netektų važiuoti per duobes ar pažliugusias atkarpas.

Šalia, tiesa, yra išasfaltuota nedidelė Virbalio gatvės atkarpa.

Kauno miesto taryba birželį pritarė, kad būtų pakeistas Kauno miesto gatvių ir kitų transporto statinių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2022–2024 m. prioritetų sąrašas. Jame atsidūrė ir Akacijų gatvė, nors anksčiau sąraše jos nebuvo. Minėta, kad gatvės remontui prireiktų 2 mln. eurų.

Kaip birželį LRT.lt teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Akacijų gatvė bus remontuojama nuo šių metų liepos, jau baigiamas rengti projektas.

Visgi prasidėjus liepai į Akacijų gatvę darbininkai neatėjo.

Remontas nusikėlė į rugpjūčio vidurį, bet vis tiek vėlavo

Liepos pabaigoje A. Pakalniškis LRT.lt sakė, kad Akacijų gatvė bus pradėta tvarkyti iškart po Žolinės. Darbai šiek tiek vėlavo, nes suplanuota įrengti papildomų dalykų.

Tačiau praėjus savaitei nuo Žolinės LRT.lt vėl pasiekė Akacijų gatvėje gyvenančio Andriaus laiškas.

„Tai kaip su tais pažadais? Ar valstybinėms institucijoms negalioja žodžio, planų ir terminų, įsipareigojimų laikymasis? Žolinė praėjo, darbai neprasidėjo! Terminai nukelti begalę kartų, kaip tai reikėtų suprasti? Kodėl vis dar nėra atsakymų, kaip gimnazija gali pradėti mokslo metus nepasiruošusi saugiai priimti mažamečių mokinukų? Kodėl privačios mokyklos iki rugpjūčio pradžios sugeba baigti darbus, o valstybinės gimnazijos su Kauno miesto savivaldybe priešakyje nesugeba beveik dešimtmetį pradinukams užtikrinti saugumo?“ – piktinosi Andrius.

„Kaip 21 amžiuje viename didžiausių miestų, gatvelėje, nutolusioje nuo centro vos 6 km, su gimnazija, pasipuošusia gražiausiu – Valdo Adamkaus – vardu, gali kelio danga būti blogesnė už kaimo vieškelio? Apie šaligatvius ir saugumą išvis nėra kalbos, nes jų net nėra“, – pridūrė kaunietis.

Kaip LRT.lt komentavo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis, šią savaitę jau prasidėjo darbai Akacijų gatvėje.

„Pradžią privalėjome nukelti dėl nenumatytai užtrukusių projekto derinimo procedūrų. Planuojama remontuoti ne tik važiuojamąją kelio dangą, bet ir gatvę atnaujinti iš esmės: įrengti apšvietimą, pėsčiųjų ir dviračių takus, sujungiančius Šeštokų g. bei Seniavos pl.“, – aiškino A. Pakalniškis.

Skaityti visą pranešimą