Du rusai mėgino klasta prasmukti į Lietuvą apsimetė Belgijos gyventojais

Prieš 1 metus 92

www.DELFI.lt

2022 m. rugpjūčio 30 d. 15:02

aA

Lavoriškių punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido dviejų Rusijos piliečių. Užsieniečiai VSAT pareigūnams pateikė suklastotus leidimus gyventi Belgijoje.

Lavoriškių-Kotlovkos kontrolės punktas

Lavoriškių-Kotlovkos kontrolės punktas

© VSAT

Pirmadienio naktį Vilniaus pasieniečiai Lavoriškių punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusį mikroautobusą „Mercedes Benz“. Vokietijoje registruota transporto priemone vyko grupė žmonių.

Pasieniečiai dėmesį atkreipė į dviejų keleivių dokumentus. 28-erių vyro rusiškas pasas buvo nepriekaištingas, bet jo pateiktas leidimas nuolat gyventi Belgijoje pasirodė įtartinas. Netrukus nustatyta, kad tai – visiška klastotė. Rusas informuotas, kad kelionės tęsti nebegalės.

Tokiomis pačiomis aplinkybėmis iš mikroautobuso išlaipinta ir 48 metų Rusijos pilietė. Moters turėtas pasas buvo tvarkingas, bet leidimas gyventi Belgijoje – suklastotas.

Paaiškėjo, kad abu rusai kaip pakeleiviai į šį mikroautobusą įsėdo Baltarusijos teritorijoje, prie pat pasienio kontrolės punkto. Vairuotojo ir kitų penkių keleivių užsieniečių dokumentai buvo tvarkingi. Jie legaliai įvažiavo į Lietuvą.

Pasieniečiai Rusijos piliečiams surašė ir įteikė atsisakymus leisti atvykti kertant sieną. Belgiškos klastotės iš mikroautobuso keleivių paimtos, o abu užsieniečiai tą pačią dieną grįžo į Baltarusiją.

www.DELFI.lt

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą