Du Gvinėjos piliečiai įkliuvo Lietuvos pasieniečiams, kai mėgino nelegaliai išvykti į Lenkiją kartu sulaikyta bendrininkė iš Kamerūno

Prieš 1 metus 94

Pirmadienį, rugpjūčio 22 d., vakare Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Salaperaugio kaimu patikrino iš Lietuvos važiuojantį autobusą, registruotą Lenkijoje. Jis vyko iš Vilniaus į Berlyną.

VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė dviejų asmenų pateikti dokumentai. Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad vienas vyras parodė leidimą laikinai gyventi Latvijoje ir Kamerūno piliečio pasą, kitas – Kamerūno pasą bei leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Pasieniečiai nustatė, kad pasai ir leidimai gyventi priklauso kitiems asmenimis. Svetimais dokumentais bandė pasinaudoti du Gvinėjos piliečiai, 25 ir 29 metų. Išsiaiškinta, jog abu jie laikinai buvo apgyvendinti Kybartų užsieniečių registracijos centre, turėjo teisę iš jo išeiti parai, bet nevaržomai judėti galėjo tik Lietuvos teritorijoje.

Abiem migrantams VSAT pareigūnai kelionės tęsti neleido. Vyrai buvo išlaipinti iš autobuso ir uždaryti Kalvarijos pasienio užkardoje laikino sulaikymo patalpoje.

Taip pat sulaikyta ir tuo pačiu autobusu vykusi 21 metų Kamerūno pilietė. Ji, pirminiais duomenimis, bendrininkavo vykdant nusikalstamą veiką.

Pasieniečiai pradėjo tyrimą dėl dokumento pagrobimo ir pagrobto dokumento panaudojimo. Įkliuvusiems užsieniečiams gresia baudos, areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą