Didžiulis gaisras Kaune suvaldytas: gausios ugniagesių pajėgos vis dar dirba įvykio vietoje pildoma

Prieš 1 metus 95

Bendruoju pagalbos telefonu apie įvykį pranešta 21.53 val. Nurodyta, kad gaisras kilo Palemono gatvėje esančioje pavojingųjų atliekų tvarkymu užsiimančioje įmonėje.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios gelbėtojų pajėgos: dirbo net 45 ugniagesiai, 10 autocisternų, cheminių incidentų automobilis, 3 keltuvai, štabo konteineris ir konteinerinis automobilis su putokšliu (iš Šiaulių atvyko), krovininis automobilis su putokšliu (atvyko iš Vilniaus), konteinerinis automobilis su gaisrinėmis žarnomis ir siurbline stotimi.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 3.10 val. gaisras buvo lokalizuotas. Vis dėlto, įvykio vietoje darbai dar nėra baigti – ugniagesiai ardo konstrukcijas, perlieja pavienius židinius.

Eismas vis dar uždaryta

Kauno policija informavo, kad apie 22 val. dėl didžiulio gaisro pareigūnai uždarė Palemono gatvę. Pasirodo, kad eismas vis dar yra uždarytas ir penktadienio rytą. Policija teigia, kad automobiliai nukreipiami važiuoti greta esančia gatve.

Teigiama, kad įvykio vietoje dirba du policijos ekipažai, eismas bus uždarytas, kol ugniagesiai nebaigs darbo.

Anot policijos atstovės spaudai, naktį įvykio vietoje viešąją tvarką užtikrinę pareigūnai nesusidūrė su incidentais.


Aplinkosaugininkai vertins žalą

Po gaisro UAB „Žalvaris“ veiklavietėje aplinkosaugininkai vertins žalą aplinkai, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Dėl ketvirtadienį vakare kilusio gaisro pavojingų atliekų tvarkymo įmonėje „Žalvaris“ Kaune Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėjo gyventojus, kad galima oro tarša, todėl reikėtų vengti būti lauke ir patartina užsidaryti langus.

Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Giedriaus Kadziausko teigimu, aplinkosaugininkai jau pradėjo tyrimą.

„Taip pat svarbu pabrėžti, kad įmonėms, tvarkančioms atliekas, ypač pavojingas, yra skiriamas prioritetinis aplinkosaugininkų dėmesys. Neplaninis UAB „Žalvaris“ veiklavietės patikrinimas buvo pradėtas birželį. Planinį patikrinimą buvome numatę lapkritį. Bet, esant tokiai situacijai, jį pradėjome iškart“, – sakė AAD vadovas.

Preliminariais duomenimis, įmonėje degė panaudoti tepalai, automobiliniai tepalų filtrai, polietilenas, plastikas, elektronikos detalės, popierius ir kt.

„Nuoširdžiai dėkojame ugniagesiams už operatyvią reakciją ir profesionalumą. Situacija buvo tikrai sudėtinga ir darbas, kurį šiąnakt nuveikė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, vertas didelės pagarbos“, – sakė G. Kadziauskas.

Į gaisravietę buvo iškviesta ir Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji oro taršos stotis, kurios matavimų pagrindu bus konkrečiai įvertintas oro taršos Kauno mieste mastas ir artimiausiu metu teikiamos konkrečios rekomendacijos gyventojams.

Rekomendacijos gyventojams, kaip elgtis padidėjus oro taršai:
1. kuo daugiau laiko praleisti uždarose patalpose;
2. vėdinant patalpas, langus ar orlaides uždengti drėgnu audeklu;
3. saugoti kvėpavimo takus, pridengiant juos marlės kauke (raiščiu), vatos ir marlės kauke (raiščiu) ar respiratoriumi.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą