Dėl sunkių eismo sąlygų Vilniaus savivaldybė pirmadienį gyventojams rekomenduoja dirbti nuotoliu, vengti nebūtinų kelionių

Prieš 1 metus 73

Nuo sekmadienio popietės užėjus snygiui ir jį lydinčiai pūgai eismo sąlygos mieste itin sudėtingos, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė. 

„Sekmadienio vakare Vilniaus mieste ir apylinkėse krito apie 2 cm sniego per valandą, per trumpą laiką sniego paklotė paaugo 10 cm. Esant tokioms sąlygoms, susidarė sunkiau įveikiamų ruožų. Pirmadienio keliones reikėtų planuoti su didesne laiko atsarga, jei tik galite – venkite nebūtinų kelionių. Tie kas gali, rekomenduojame dirbti nuotoliniu būdu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo savivaldybė.

Sostinės gatves prižiūrinti „Grinda“, anot savivaldybės, šiuo metu daugiausia dėmesio skiria intensyviausio eismo gatvėse, kad būtų užtikrintas viešojo transporto judėjimas.

„Važiuojamoji gatvių dalis bus valoma ir naktį, o pėsčiųjų takų ir laiptų valymas prasidės ryte, snygiui aprimus“, – nurodo savivaldybė.

Sekmadienį apie pietus Vilniuje ėmė kristi pirmosios snaigės, o jau 17 val. eismo sąlygos ėmė darytis vis sudėtingesnės. Kritulių zona apėmusi daugiau nei pusę Lietuvos. Naktį sustiprės vėjas.

„Sudėtingesnės arba sudėtingos eismo sąlygos dėl snygio yra pietryčių, rytų, vidurio Lietuvoje. Būtų galima ypač išskirti Utenos, Anykščių, Kauno ir Trakų rajonus“, – LRT RADIJUI sakė Kelių direkcijos atstovas Tomas Minkovskis.

Naktį ir paryčiais eismo sąlygas sunkins snygis, šoninis vėjas ir pustymas, sekmadienį įspėjo Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį iš sekmadienio į pirmadienį numatomas snygis, daug kur – smarkus. Šalyje – pustys, vietomis kils pūga.

Pasak Hidrometeorologijos tarnybos, naktį vėjas bus šiaurinių krypčių, 8–13 m/s, kai kur – gūsiai sieks 15–18 m/s.

Sekmadienio pavakarę Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio sudėtingiausios eismo sąlygos pietryčių, rytų ir vidurio Lietuvoje, ypač Utenos, Anykščių, Kauno, Trakų rajonuose, kur valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, daug kur provėžotos ir slidžios.

Skaityti visą pranešimą