Dėl migrantų iš Kubos antplūdžio bus uždarytas Floridos nacionalinis parkas

Prieš 1 metus 56

Jungtinių Valstijų pareigūnai pirmadienį pranešė, kad į vakarus nuo Floridos esantis Drai Tortugaso nacionalinis parkas – salų grupė į vakarus nuo Floridos – iki atskiro pranešimo liks uždarytas dėl didėjančio iš Kubos atvykstančių valčių skaičiaus.

Atokus parkas, žinomas dėl istorinio Džefersono forto, yra beveik 110 km į vakarus nuo piečiausio Floridos miesto Ki Vesto ir kiek daugiau nei 160 km į šiaurę nuo Kubos sostinės Havanos.

Parkas „bus laikinai uždarytas visuomenei, kol teisėsaugos ir medicinos personalas įvertins, prižiūrės ir koordinuos maždaug 300 migrantų, per pastarąsias kelias dienas atvykusių į parką, gabenimą į Ki Vestą“, sakoma JAV nacionalinių parkų tarnybos pranešime.

„Kaip ir kitur Floridos salose, taip ir parke pastaruoju metu padaugėjo žmonių, kurie atplaukia valtimis iš Kubos ir išsilaipina Drai Tortugaso nacionalinio parko salose“, – priduriama pareiškime.

Iš didžiausią nuo 1990-ųjų ekonomikos krizę išgyvenančios Kubos per pastaruosius metus į JAV bėgančių gyventojų skaičius pasiekė rekordines aukštumas, nors dauguma jų į šalį atvyksta sausuma per Meksiką.

Tūkstančiai žmonių vis dėlto renkasi rizikingai keliauti valtimis į Floridą, kur daugelį jų perima JAV pakrančių apsaugos tarnyba arba sulaiko pareigūnai, jiems išsilaipinant.

Nuo spalio pradžios iki 2022 metų gruodžio pabaigos JAV pakrančių apsaugos tarnyba sulaikė daugiau kaip 3 700 kubiečių.

Kažkiek žmonių žuvo, bandydami kirsti jūrą, įskaitant penkis spalio mėnesį, kai jų valtis susidūrė su Kubos pasieniečių valtimi.

Drai Tortugaso nacionalinio parko pareiškime teigiama, kad, atvykus migrantams, „pirmosios pagalbos darbuotojai teikia maistą, vandenį ir pagrindinę medicininę pagalbą, kol atvyksta Krašto saugumo departamentas ir perima vadovavimą“.

Pranešime sakoma, kad tikimasi, jog parkas bus uždarytas kelias dienas.

Skaityti visą pranešimą