Dėl Bideno vizito karą palaikantys tinklaraštininkai užsipuolė Putiną

Prieš 1 metus 43

Apie tai rašo „The Guardian“.

„Nemanau, kad rusai nustebo“, – sakė politinės analizės įmonės „R.Politik“ įkūrėja Tatjana Stanovaja.

„Jiems tai bus dar vienas įrodymas, kad Vašingtonas vienareikšmiškai pasirinko stovyklą... Įrodymas, kad Vakarų ir Rusijos tarpusavio santykiai visiškai žlugo ir kad dabar Vakarai tikisi strateginio V. Putino pralaimėjimo“, – kalbėjo ji.

J. Bidenas į Ukrainą atvyko likus dienai iki V. Putino metinės kalbos, galinčios dar labiau eskaluoti karinį konfliktą.

„Spėju, kad rytoj, sakydamas metinę kalbą, V. Putinas bus itin karingai nusiteikęs Vakarų atžvilgiu“, – nurodė T. Stanovaja.

Kai kurie socialiniame tinkle „Telegram“ besireiškiantys karą palaikantys rusų apžvalgininkai pasinaudojo J. Bideno vizitu kaip proga sukritikuoti V. Putiną dėl to, kad jis taip ir neapsilankė karo veiksmų zonoje.

„Žiūrėkite, yra du seneliai“, – skelbiama karą palaikančiame „Telegram“ kanale „Zastavnij“, turinčiame daugiau nei 110 tūkst. sekėjų.

„Vienas iš jų yra senas, pasižymi visais Alzheimerio ligai, silpnaprotystei ir noktiurijai būdingais simptomais. Iš jo šaiposi visas pasaulis. Kitas senelis atrodo labai gerai, vaikščioja greitai ir lengvai, kalba aiškiai, mąsto blaiviai bei gali pasigirti plačiai pripažinta tvirto ir drąsaus lyderio reputacija. Bet tik vienas iš jų atvyko į Kyjivą. O kitas [V. Putinas] taip ir neapsilankė Donecke“, – rašoma minėtame komentare.

„Bidenas vaikšto po Kyjivą. Tai spjūvis mums visiems į veidą“, – pareiškė kitas karą palaikantis tinlaraštininkas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą