Dėl 15-metės nužudymo teisiamų brolių motina: Tai – didelė nelaimė

Prieš 1 metus 80

Nužudytosios brolio advokatas teismui pateikė 15 000 eurų ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

Šiaulių apygardos teismo pranešime teigiama, kad byloje paskelbta pertrauka. Teismas negalėjo pradėti bylos nagrinėti iš esmės, nes mažamečių nukentėjusiųjų atstovas pareiškė ketinantis pateikti ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Tai padaryti pažadėjo pasikonsultavęs su advokatu.

Kaltinamosios gynėja pateikė prašymą, kad ji būtų apklausiama teismo Nepilnamečių apklausos kambaryje, dalyvaujant teismo psichologei. Teismas šio prašymo kol kas nenagrinėjo.

Pradėta liudytojų apklausa. Apklausti du policijos pareigūnai, dviejų kaltinamųjų brolių mama. Ji praėjusiųjų metų liepos įvykį pavadino didele nelaime.

Š byla pradėta nagrinėti dar vasario 15 dieną, tačiau ir tada teismas negalėjo jos pradėti nagrinėti iš esmės, nes nebuvo išspręsti nukentėjusiųjų civilinių ieškinių pateikimo klausimai.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame bute.

Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad apsvaigę nuo narkotikų, pakvietė 2006 metais gimusią merginą į butą ir neleisdami išeiti, atėmė telefoną bei naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją. Per kelias valandas aukai suduota daugybė smūgių kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas.

Merginai buvo spaudžiama pagalvė ant veido, įkištas skuduras į burną, lipnia juosta apvyniotos rankos ir galva. Nuo patirtų sužalojimų penkiolikmetė mirė įvykio vietoje. Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kaltinamieji išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių.

Trys kaltinamieji asmenys anksčiau neteisti, ketvirtasis – praeityje teistas ir pripažintas recidyvistu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą