Dėjimais ir puikia energija aikštę kaitinęs Williamsas: parodėme, kad žaisdami kartu galime nugalėti bet ką

Prieš 1 metus 52

Pirmoji Vilniaus „Ryto“ ataka ir kamuolį iš viršaus sugrūda Jarvis Williamsas. Su tokia energija rungtynes pradėję vilniečiai jos neišeikvojo visų rungtynių metu ir galiausiai šventė puikią pergalę FIBA čempionų lygos įkrintamųjų starte – rezultatu 85:62 sutriuškino Salonikų PAOK krepšininkus. 

„Rytas“ į šias rungtynes žengė po nelengvos pergalės LKL pirmenybėse prieš Kėdainių „Nevėžio“ ekipą, tačiau, kaip po rungtynių teigė pats J. Williamsas, komanda padarė išvadas ir griausmingai pradėjo Čempionų lygos įkrintamąsias.

„Viskas prasidėjo treniruotėse. Mes po pastarųjų rungtynių turėjome pasitaisyti. LKL mes negalime leisti sau atsipalaiduoti, komandos tampa stipresnės, visi nori nugalėti „Rytą“. Šiandien turėjome žaisti kartu kaip komanda, parodėme, kad žaisdami kartu galime nugalėti bet ką“, – teigė J. Williamsas.

🗣 𝙃𝙚𝙮 𝙎𝙞𝙧𝙞, show us a perfect play to start a #BasketballCL Play-In game!@RytasVilnius pic.twitter.com/heyq4NZbGp

— Basketball Champions League (@BasketballCL) January 3, 2023

J. Williamsas atliko dėjimą po puikaus E. Fridrikssono perdavimo jau pirmoje „Ryto“ atakoje, kėlinio viduryje arena ir vėl griaudėjo po puolėjo dėjimo.

Šiose rungtynėse J. Williamsas iš viso surinko 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė du kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų. Tai buvo naudingiausias krepšininko pasirodymas šiame sezone.

„Turiu šią rolę komandoje, aišku, viskas prasideda nuo gynybos, bet jei galiu surengti kelias energingas atakas ir jas įspūdingai užbaigti, tai leidžia sukurti energiją visoms likusioms rungtynėms. Pirmas dėjimas buvo fantastiškas, sirgaliai tai pajautė, komandos draugai tai pajautė, tai tęsėsi visas rungtynes“, – kalbėjo J. Williamsas.

Priminsime, kad serijoje iki dviejų pergalių „Rytas“ įsiveržė į priekį 1:0. Atsakomosios rungtynės Graikijoje vyks sausio 11 d.

„Buvo labai svarbu taip pradėti. Mes bandome kažką svarbaus nuveikti Čempionų lygoje, mes, krepšininkai, norime žaisti daugiau nei vienerias rungtynes per savaitę. Kai baigiasi Čempionų lyga, viskas sulėtėja, nenorime to, norime žaisti kuo įmanoma daugiau rungtynių“, – teigė J. Williamsas.

Skaityti visą pranešimą