Daug priekaištų turėjęs K.Maksvytis: kai šitaip žaidi, niekada neįveiksi „Real“

Prieš 1 metus 68

Kauno „Žalgiris“ pirmąją iš dviejų išvykų į Ispaniją pažymėjo nesėkmingai – išvykoje pas Madrido „Real“ pralaimėta net 69:96.

Po rungtynių „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis turėjo daug priekaištų tiek visai komandai, tiek lyderio vaidmenį tvirtai laikiusiam Ignui Brazdeikiui.

Strategas išskyrė pagrindines pralaimėjimo priežastis ir tai, kaip reikės darbuotis iki kitos savaitės viešnagės pas lietuviškąją Barselonos „Barcelona“.

„Manau, kad komandos išėjo skirtingos motyvacijos ir koncentracijos į rungtynes. Aišku, labiau norėsiu kalbėti apie savo komandą, vis dar gyvename taurės nuotaikomis, nesupratome, kaip pavojinga yra žaisti prieš „Real“ jų arenoje. Pirmajame kėlinyje laikėmės rungtynėse gero savo puolimo dėka, tai jau buvo blogas ženklas, nes negalime eiti prieš „Real“ į taškų lenktynes. Viską pakeitė antras ir trečias kėliniai, ypatingai antras, kai paprasčiausiai blogai gynėmės, turbūt blogiausios mūsų rungtynės šį sezoną liečiant gynybinę pusę. Nestabdėme greitų atakų, blogai gynėmės nuo jų paruoštų atakų ir neišnaudojome savo pražangų. Tai kainavo mums pergalę, manau, kad trumpos dvi ar trys minutės antrajame kėlinyje atsiėjo tai“, – teigė strategas.

– Antrajame kėlinyje varžovai surengė „Visų žvaigždžių“ mačą priminusią atkarpą, nesėkmingai bandėte stabdyti Igną Brazdeikį, gal ir komanda ne visada išgirsdavo, kad reikia sustoti?

– Be abejo, kai pasipylė klaidos iš mūsų, praradome septynis kamuolius antrajame kėlinyje, nuo to prasidėjo varžovų pasitikėjimas savimi, užaugino sparnus ir tada jau buvo sunku sustabdyti, kaip ir minėjote, meta tritaškius, užmetinėjo kamuolius, o mes dar turėjome neišnaudotų pražangų. Kai šitaip žaidi, niekada neįveiksi „Real“.

– Kaip galima įvertinti antrojo kėlinio pabaigą, kai praleidote keturis taškus per paskutinę ataką?

– Tai atspindi visas šias rungtynes, ta ne pilnų trijų sekundžių ataka. Visų pirma buvo dviejų žaidėjų sąveika, aukšta užtvara, vienas gynėjas galėjo tiesiog eiti per apačią, toliau yra tiesiog susikeitimas ginamaisiais ir panašiai. Per tokią trumpą atkarpą gavome keturis taškus, tai rodo mūsų koncentracijos stoką ir nebuvimą rungtynėse.

– Isaiah Tayloras pradėjo startiniame penkete, kodėl vėliau grįžo tik jau rezultatui esant aiškiam?

– Labiau dėl jo žaidimo, kai jis buvo aikštelėje komanda nefunkcionavo super gerai. Jis yra po pauzės ir dar kitų derinių net neatsimena. Pasirinkome kitą kelią, o rungtynių pabaigoje žinojome, kad jis yra svarbus mums ir davėme jam minučių, labiau žiūrėjome į priekį.

– Kaip komanda turėtų sureaguoti į tokį pralaimėjimą?

– Turėtų būti vyriška reakcija. Kaip sakant, reikia vėl grįžti prie savo pagrindų, ant kurių laikomės visą sezoną.

– I.Brazdeikis vienu metu buvo surinkęs pusę komandos naudingumo balų. Kaip galima jį vertinti šiandien?

– Pradžia jo rungtynių buvo gera, ant jo taškų laikėmės puolime, bet įvėlė ir klaidų, kas man iš trenerio pusės nepatinka. Jis buvo vienas geriausių žaidėjų, nereikia nuvertinti, bet du kartus iš eilės padarė tą pačią klaidą įvedant kamuolį į vidų, tad taisytinų dalykų yra.

– Kokie planai iki kitų rungtynių?

– Padirbėti ir pasiruošti Barselonai. Šiek tiek skirtinga situacija, jei turėdavome LKL rungtynes ir per jas taip pat pasiruošdavome, įgaudavome kažkokį žaidybinį ritmą, tai dabar bus atvirkščiai, savaitės startas pasiruošti ir grįžti į savo vėžes.

– Naudingas dabar tas savaitės tarpas?

– Naudingas. Kai pralaimi, jis yra naudingas.

Skaityti visą pranešimą