Darbą pradės naujos LTG antrinių įmonių valdybos

Prieš 1 metus 62

Patvirtintos naujos sudėties „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) antrinių įmonių – „LTG Cargo“, „LTG Infra“ ir „LTG Link“ – valdybos. Jos veiklą pradės kitą savaitę.

Nepriklausomų valdybos narių pareigas krovinių vežimo bendrovės „LTG Cargo“ valdyboje užims Arnoldas Ūkeniekas bei Vitalijus Rakovskis, pranešė LTG. A. Ūkeniekas yra verslo vystymo vadovas logistikos bendrovėje „Hegelmann Group“. V. Rakovskis – „Novaturo“ grupės vadovas.

Valdyboje taip pat dirbs LTG strategijos ir verslo vystymo direktorius Vytautas Radzevičius bei žmonių ir kultūros direktorė Irena Jankutė–Balkūnė. Penktojo valdybos nario – valstybės tarnautojo atranka buvo paskelbta iš naujo.

Geležinkelių infrastruktūros tinklo valdymo įmonės „LTG Infra“ nepriklausomų valdybos narių pareigas užims Gediminas Almantas bei Haroldas Nausėda. G. Almantas yra nepriklausomas narys Lietuvos oro uostų, „Oro navigacijos“, EPSO-G, „ACI Europe“ įmonių valdybose. H. Nausėda yra valdybos narys bendrovėse „Ignitis Eesti“ ir „Ignitis“, yra įmonės „Ignitis Suomi“ valdybos pirmininkas.

Valdybos nario–valstybės tarnautojo pareigas „LTG Infra“ valdyboje užims Susisiekimo ministerijos atstovas Ramūnas Rimkus, taip pat dirbs LTG administravimo direktorė Ieva Lauraitytė ir LTG projektų ir investicijų valdymo ekspertas Sigitas Kubilis.

Keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ valdyboje nepriklausomais nariais dirbs Aurelija Kazlauskienė, šiuo metu einanti Strategijos ir komercijos direktorės pareigas „Lietuvos draudime“ bei Viktoras Bachmetjevas - valdybos pirmininkas įmonėje „Susisiekimo paslaugos“. Valdyboje dirbs ir ministerijos atstovė Aistė Gasiūnienė bei LTG teisės ir valdysenos direktorius Irmantas Beržauskas ir finansų direktorius Andrejus Kosiakovas.

Nuo 2023 metų LTG antrinių įmonių valdybas sudaro penki nariai: du deleguojami kontroliuojančiosios bendrovės, du nepriklausomi nariai ir vienas valstybės tarnautojas.

Skaityti visą pranešimą