Dar vienas skandalas tarp Latvijos ledo ritulininkų – vartininkas pasirinko rungtyniauti Rusijoje

Prieš 1 metus 75

Latvijos ledo ritulio padangėje – dar vienas skandalas. Nepaisant draudimų Latvijos ledo ritulio vartininkas Janis Kalninis pasirinko rungtyniauti Rusijoje.

Priminsime, kad balandį Latvijos Seimas priėmė Sporto įstatymo pataisas, kurios numato, kad šalies sportininkams draudžiama dalyvauti Rusijoje ir Baltarusijoje vykstančiose varžybose. Jei draudimo nepaisoma, gali būti neleidžiama atstovauti Latvijos rinktinėms. Taip pat gali būti atimtas ir valstybinis finansavimas.

Rusijoje organizuojamoje Kontintentinėje ledo ritulio lygoje dalyvaujantis Chabarovsko „Amur“ klubas trečiadienį paskelbė, kad prie komandos prisijungia latvis J. Kalninis.

Delfi.lv portalo žurnalistui Almantui Poikansui ledo ritulininkas patvirtino žinias apie persikėlimą į Rusiją ir teigė, kad tai buvo apgalvotas sprendimas.

Latvijos nacionaliniam radijui, kaip yra cituojama lsm.lv, J. Kalninis taip pat patvirtino savo persikėlimą žaisti į Rusiją. Tam pačiam šaltiniui Latvijos ledo ritulio federacijos prezidentas Robertas Plūjejis teigė, kad federacija nepatvirtins persikėlimo, o „Amur“ dar prašymo dėl persikėlimo nepateikė.

J. Kalninis su Latvijos ledo ritulio rinktine dalyvavo pasaulio čempionatuose ir Pekino olimpinėse žaidynėse.

Praėjusią savaitę Latvijoje buvo kilęs dar vienas skandalas dėl ledo ritulininko sprendimo – Maskvos „Spartak“ ledo ritulio klubas birželio pabaigoje pranešė, kad kitą sezoną jų gretose žais latvis Mikas Indrašis.

Tiesa, ledo ritulininkas antradienį „Instagram“ paskyroje paskelbė, kad ši informacija neatitinka tikrovės.

„„Spartak“ paskelbta informacija apie mano prisijungimą prie šio klubo yra netiesa, aš neturiu savo rankose galiojančios sutarties su šiuo klubu! Priešingai, aš turiu galiojančią sutartį su kita komanda! „Spartak“ yra nepatenkinti mano atsisakymu žaisti Rusijoje, todėl jie taip elgiasi.

Aš smerkiu Rusijos karą Ukrainoje! Aš nežaisiu agresoriaus šalyje! Esu Latvijos patriotas ir visada aikštėje išreikšdavau savo požiūrį apie savo šalį, rinktinės marškinėlius vilkėdamas devyniuose pasaulio čempionatuose iš eilės“, – „Instagram“ paskyroje rašė M. Indrašis.

Skaityti visą pranešimą