Dar vienas pripažinimas: Sabonis pateko į trečiąjį NBA sezono penketuką

Prieš 11 mėnesius 101

Domantas Sabonis sulaukė dar vieno asmeninio įvertinimo. Sakramento „Kings“ atstovas išrinktas į trečiąjį NBA penketuką – tai pirmasis Lietuvos krepšininkas, sulaukęs tokio pripažinimo.

NBA po sezono renka tris geriausių krepšininkų komandas. D. Sabonis šį kartą buvo išrinktas į trečiąją, kartu su LeBronu Jamesu, komandos draugu De`Aronu Foxu, Portlando „Trail Blazers“ lyderiu Damianu Lillardu ir Niujorko „Knicks“ aukštaūgiu Juliusu Randle`u.

D. Sabonis po sezono užėmė septintąją vietą NBA naudingiausio žaidėjo (MVP) rinkimuose, visoje lygoje jis pirmavo pagal atkovotų kamuolių vidurkį (vid. 12,3) ir surinktus dvigubus dublius (65).

The 2022-23 Kia All-NBA Third Team:

▪️ De'Aaron Fox, Sacramento Kings
▪️ LeBron James, Los Angeles Lakers
▪️ Damian Lillard, Portland Trail Blazers
▪️ Julius Randle, New York Knicks
▪️ Domantas Sabonis, Sacramento Kings pic.twitter.com/HLhSlCzszN

— NBA Communications (@NBAPR) May 10, 2023

Penketukų rinkimuose krepšininkai renka balus už jiems skirtas vietas. Už gautą pirmojo penketuko balsą skiriami 5, antrojo – 3, trečiojo – 1 balas.

D. Sabonis tarp visų trečiojo penketuko žaidėjų surinko daugiausiai taškų – 147. Pirmojo penketuko balsų jis negavo, 26 respondentai skyrė D. Sabonį į antrąjį, 69 – į trečiąjį penketuką.

Daugiausia balsų surinko Milvokio „Bucks“ lyderis Giannis Antetokounmpo, surinkęs maksimumą – 500 balsų. Pirmajame penkete be jo yra Jaysonas Tatumas (484), MVP prizą laimėjęs Joelis Embiidas (474), Shai Gilgeousas-Alexanderis (407) ir Luka Dončičius (403).

The 2022-23 Kia All-NBA First Team:

▪️ Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
▪️ Luka Dončić, Dallas Mavericks
▪️ Joel Embiid, Philadelphia 76ers
▪️ Shai Gilgeous-Alexander, Oklahoma City Thunder
▪️ Jayson Tatum, Boston Celtics pic.twitter.com/Jbq2PgwaQe

— NBA Communications (@NBAPR) May 10, 2023

Antrajame penketuke – Nikola Jokičius (364), Donovanas Mitchellas (349), Stephenas Curry (188), Jimmy Butleris (182) ir Jaylenas Brownas (169).

The 2022-23 Kia All-NBA Second Team:

▪️ Jaylen Brown, Boston Celtics
▪️ Jimmy Butler, Miami Heat
▪️ Stephen Curry, Golden State Warriors
▪️ Nikola Jokić, Denver Nuggets
▪️ Donovan Mitchell, Cleveland Cavaliers pic.twitter.com/OaHfKh5LYC

— NBA Communications (@NBAPR) May 10, 2023

D. Sabonis, S. Gilgeousas-Alexanderis, D. Mitchellas, J. Brownas ir D. Foxas tarp NBA penketukų išrinkti pirmą kartą savo karjerose. L. Jamesas – jau 19-ąjį ir tai yra visų laikų lygos rekordas.

Skaityti visą pranešimą