Dar vienas pralaimėjimas Vilniuje – vienetų kovoje suklupo Butvilas

Prieš 1 metus 57

Antradienio vakarą savo mačą „Challenger 100“ serijos turnyro „Vitas Gerulaitis Cup“ turnyre dar žaidė ir Edas Butvilas (ATP-786), pirmajame rate išbandęs jėgas prieš prancūzą Antoine’ą Escoffier (ATP-202). Tiesa, nors taip pat mačą pradėjo geriau, 18-mečiui klaipėdiečiui nepavyko žengti į kitą varžybų etapą – 6:1, 5:7, 6:7 (5:7), rašoma sebarena.lt.

Edas dvikovą pradėjo įjungęs aukščiausią pavarą ir vos per 22 minutes laimėjo pirmąjį setą. Antrasis vyko kur kas įtempčiau – varžovui pirmaujant 5:2 mūsiškis nepasidavė ir atstatė pusiausvyrą (5:5), bet galiausiai Prancūzijos tenisininkas išlygino mačo rezultatą laimėdamas du geimus paeiliui.

Lemiamame sete viską lėmė pratęsimas. Nors jį sėkmingiau pradėjo E. Butvilas (3:0), E. Escoffier pademonstravo savo patirtį ir susitikimą užbaigė pergalingais smūgiais. Mačas truko beveik 2 val. ir 4 min.

„Lietuviški“ susitikimai vyks ir trečiadienį – apie 15:30 val. E. Butvilas poroje su italu Gianmarco Ferrari susitiks su prancūzo A. Escoffier ir italo Juliano Ocleppo duetu, ne anksčiau 17:30 val. Ričardo Berankio (ATP-193) laukia akistata su Altugu Celikbileu (ATP-205) iš Turkijos, o iškart po to V. Gaubas kartu su Tadu Babeliu žais prieš Puravą Rają ir Divij Sharaną iš Indijos.

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

Skaityti visą pranešimą